Alocaţia pentru susţinerea familiei, suspendată din cauza absenţelor nemotivate ale elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absenţele nemotivate ale elevilor vor fi sancţionate si cu suspendarea alocaţiei pentru susţinerea familiei, potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 277/2010. Astfel, familiile care au în întreţinere copii de vârstă şcolară şi care beneficiază de acest tip de alocaţie pot pierde dreptul la ea din cauza absenţelor nemotivate ale minorilor.

Dreptul la alocaţie şi plata acesteia vor fi suspendate în luna imediat următoare celei în care s-a constatat că absenţele nemotivate înregistrate de un elev, membru al unei familii beneficiare, depăşesc ca număr 20.

Această măsură este prevăzută în normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, puse vineri în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS).

"Familiile definite la art.2 din Legea nr.277/2010, care au în întreţinere copii de vârstă şcolară, beneficiază de alocaţie în condiţiile în care copiii frecventează fără întrerupere cursurile unei forme de învăţământ organizată potrivit legii și nu înregistrează absențe nejustificate în cursul unui semestru care să conducă la scăderea notei la purtare la 8", notează normele metodologice publicate de MMFPS.

La depunerea cererii de acordare a alocaţiei, reprezentantul familiei trebuie să prezinte la dosar o adeverinţă eliberată de unitatea de învăţământ la care sunt înscrişi copiii, care să ateste că aceştia frecventează o formă de învăţământ.

"Beneficiază de alocaţie şi familiile care au în întreţinere copii de vârstă şcolară, dar care întrerup temporar frecventarea cursurilor de învăţământ organizate potrivit legii sau repetă anul şcolar numai din motive de sănătate dovedite cu certificat medical", mai scrie în documentul supus dezbaterii.

Proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei va fi în dezbatere publică, pe site-ul MMFPS, până în 16 ianuarie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite