Al doilea deces de Flurona în România. Secțiile ATI funcționează la capacitate maximă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost înregistrat al doilea deces al unui român bolnav de gripă și Covid. Pacienta, în vârstă de 65 de ani, era internată la Timișoara cu multiple comorbidități.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Femeia, venită din județul Mehedinți la Timișoara pentru îngrijirea unor mai vechi probleme de sănătate, a fost confirmată cu dublă infectare. Ea fusese internată la Spitalul Munincipal din Timișoara pentru hemodializă. 

După 2 zile de la externare, a fost adusă cu ambulanța în stare gravă, având insuficiență respiratorie. Medicii au descoperit că este pozitivă atât la gripă cât și la Sars-CoV-2. 

"Ea s-a întors după două zile în urgențe cu o stare alterată, cu afectare pulmonară destul de severă pe ambii lobi pulmonari la testul CT, iar pe tesul PCR multiplex a ieșit pozitivă și la Covid și la virusul Influenza, ulerior internată pe ATI Covid în spitalul nostru, din păcate în cursul acestei dimineți a decedat. Din păcate această combinație de Flurona i-a pus capac", a declarat Daniel Malița, managerul spitalului din Timișoara, potrivit Digi24.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Timiș, Cornelia Bubatu, femeia nu era vaccinată împotriva Sars-CoV-2 sau a gripei. 

Este al doilea deces înregistrat în ultimele zile din cauza Flurona. Prima pacientă, o femeie în vârstă de 74 de ani, a murit la Iași. 

Medicii atrag atenția că secțiile de la terapie intensivă funcționează în acest moment la capacitate maximă. Cele mai multe cazuri de gripă au fost confimate în București și Brașov. Numărul infecțiilor respiratorii a crescut alarmant în ultima săptămână cu aproape 40%. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite