A dat Marea Britanie pe România. Povestea românului care a decis să se stabilească definitiv în țară: „Aici simt că trăiesc”

0
Publicat:

Deși s-a născut și a locuit timp de trei decenii în Marea Britanie, un român a decis să se stabilească în țara sa de origine. Bărbatul a mărturisit într-o postare publicată pe Facebook că spre deosebire de țara în care a crescut, în România „este mai cald, mai ieftin, mai sigur”

Bărbatul s-a mutat după trei decenii petrecute în Marea Britanie. Foto: Arhivă
Bărbatul s-a mutat după trei decenii petrecute în Marea Britanie. Foto: Arhivă

Eu, fericit și acasă în România după ce m-am născut și petrecut 30 de ani în Marea Britanie, unde nu m-am potrivit deloc. Aici este mai cald, mai ieftin, mai sigur, și clasele sociale sunt bazate pe educație și situația financiară actuală, nu pe școala la care ai fost și cine erau părinții tăi. Acolo doar lucram și strângeam, aici în sfârșit simt că și trăiesc. 

Nu numai asta, dar și pe plan profesional îmi merge mai bine decât acolo. Recomand tuturor românilor care sunt născuți în străinătate și pentru un motiv sau altul nu se simt bine în țara respectivă (dar nu au trăit vreodată în România) să vină să încerce. Eu când am venit prima oară aici, la 19 ani, știam că e locul meu, iar mutatul aici este cea mai bună decizie pe care am făcut-o vreodată”, a transmis Andrei Brifkany într-o postare făcută pe Facebook în „Grupul întorșilor acasă”, conform Știridiaspora.ro. 

Reacțiile internauților

Postarea sa nu a fost trecută cu vederea. Unii internauți au fost încântați de decizia luată de bărbat, în timp ce alții i-au recomandat să fie atent, deoarece realitatea din România l-ar putea „lovi” din plin. 

Sper ca și copiii mei să simtă la fel ca tine..” 

„Bravo! Te exprimi foarte bine și scrii la fel de bine. Welcome home!” 

Mă bucură entuziasmul tău. Însă la al 2 lea paragraf te contrazic puțin și sper să nu afli vreodată că e de fapt invers. Mult succes în tot.” 

„Te pomenești că lumea pleacă din România de prea mult bine! Oricum, să compari o țară care nu se poate hotărî nici în ziua de azi dacă vrea cu Vestul sau cu Estul, cu oricare altă țară din Occident mi se pare uluitor. UK este la un anumit nivel, nu te obligă nimeni să stai acolo, poți oricând să te întorci în timp, în România. Eu știu de ce am plecat și după 20 de ani am o viață și o familie frumoasă, într-o țară civilizată unde oamenii mă respectă pentru că și eu îi respect. Acuma, dacă vorbim despre prieteni, nici casa nu mai e cum era. Mult succes și mai vorbim peste câțiva ani.” 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite