Un nou dezinfectant elimină germenii rezistenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un dezinfectant foarte puternic este eficient împotriva bacteriilor, virusurilor şi germenilor consideraţi responsabili pentru infecţiile nozocomiale produse în spitale, arată cercetătorii de la Institutul din Berlin.

Aceştia au dezvoltat un produs care, pe lângă faptul că ucide germenii, nu acţionează coroziv asupra instrumentelor medicale.

Igiena previne infecţiile

Prima condiţie pentru a preveni infectarea celor internaţi în spital cu germeni care „circulă" în mediul spitalicesc este ca instrumetarul medical să fie bine sterilizat. De aceea, dezinfectantele sunt considerate prima linie de luptă împotriva infecţiilor de toate tipurile, inclusiv cu germeni rezistenţi.

Noul dezinfectant nu este doar o soluţie alcalină, precum majoritatea soluţiilor de curăţare, ci este o formulă îmbogăţită cu alcool. „Restul dezinfectanţilor care elimină germenii periculoşi sunt corozivi, dar formula cu 20 la sută alcool curăţă instrumentarul medical de bacterii, virusuri şi de ciuperci, fără să-l deterioreze", explică Michael Beekes de la departamentul de igienă al Institutului berlinez.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite