Şi pentru bărbaţi actul sexual poate fi dureros

0
0
Durerea resimţită în timpul actului sexual poate fi de lungă durată sau intermitentă
Durerea resimţită în timpul actului sexual poate fi de lungă durată sau intermitentă

Nu rare sunt episoadele de disconfort din timpul actului sexual. Şi nu numai femeile sunt cele care au această problemă, ci şi partenerul lor. Specialistul nostru ne spune ce cauzează durerea bărbaţilor în timpul raporturilor intime şi ce soluţii există.

Durerea resimţită în timpul actului sexual poate fi de lungă durată sau intermitentă, neplăcerea afectând atât femeile, cât şi bărbaţii. În timp ce la femei senzaţia de durere apare din cauza lubrefierii insuficiente sau a afecţiunilor uterine, la bărbaţi durerea poate fi cauzată de infecţii care provoacă inflamarea glandului penisului, dar şi de leziunile care apar la nivelul testiculelor şi a prostatei.

O parte dintre afecţiunile masculine se pot trata medicamentos, în timp ce pentru altele este nevoie de intervenţii chirurgicale efectuate de medicul urolog.
   
Leziunile peniene, una dintre cauze

Disconfortul resimţit în timpul actului sexual de către bărbaţi este cunoscut în termeni medicali ca dispareunie. Afecţiunea poate fi cauzată de multiplele leziuni de la nivelul penisului, testiculelor, prostatei, dar şi a vezicii urinare. „Leziunile peniene sunt frecvent legate de infecţiile localizate la acest nivel (uretrite , balanopostite), dar şi de leziunile legate de conformaţia penisului, congenitale sau care au apărut ulterior (fimoza, fren scurt, angulaţia congenitală a penisului, boala Peyronie)”, afirmă Mihai Bucur, medic primar urologie în cadrul Columna Medical Center din Bucureşti.

Dintre leziunile care pot apărea la nivelul testiculelor, cele infecţioase sunt şi cele care pot provoca durere în timpul actului sexual. Printre acestea se numără şi orhita (inflamaţia unuia sau a ambelor testicule, cauzată de obicei de o infecţie) sau epididimita (inflamaţia epididimului, un tub lung şi răsucit poziţionat deasupra şi posterior de fiecare testicul).   

Prostatitele pot îngreuna actul intim

Printre afecţiunile specifice bărbaţilor care pot cauza durere în timpul actului sexual se numără şi cele ale prostatei. Prostatitele acute şi cele cronice (boala inflamatorie a prostatei) şi uretritele (inflamarea uretrei) sunt cele mai frecvente probleme medicale care pot provoca senzaţia de disconfort.

Citeşte materialul pe clicksanatate.ro

Mai multe - Sănătate

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite