Năsturelul combate dependenţa de nicotină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lăstarii tineri şi frunzele năsturelului se recoltează primăvara şi se consumă proaspete, sub formă de salată.

Planta conţine cantităţi importante de minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, calciu, iod, cupru, zinc, sulf) şi de vitamine (C, în cantitate mare, A, B2 şi E) şi este recomandată în astenia de primăvară, în convalescenţă şi în tratamentul bolilor de piele. Datorită proprietăţilor antioxidante, planta este un foarte bun antidot pentru dependenţa de nicotină şi este indicată în dieta fumătorilor împătimiţi.

Această plantă poate fi folosită ca adjuvant în tratamentul bronşitei, în calculoză urinară şi în astmul bronşic. În astfel de situaţii se consumă câte 30 g de frunze sau de lăstari proaspeţi, timp de 21 de zile.

Curele cu năsturel sunt bune în orice formă de cancer, iar terapia cu 20-30 g frunze trebuie urmată timp de 30 de zile. Năsturelul este contraindicat suferinzilor de ulcer gastric, femeilor gravide, copiilor sub patru ani şi persoanelor cu afecţiuni tiroidiene.

Reţeta săptămânii

Salată de năsturel cu caş proaspăt
Timp de preparare: 30 de minute
Calorii: 120/porţia

Ingrediente: 200 g caş proaspăt, 6 linguri de frunze şi muguri de năsturel, 6 linguri de ulei de măsline, 4 roşii, 2 mere, rămurele de mentă şi de rozmarin.

Preparare: Aşezaţi într-un castron de lut roşiile, merele şi caşul, tăiate felii. Între acestea, puneţi frunzele de năsturel tăiate mărunt şi ramurile mentei şi rozmarinului.

Citiţi sâmbătă în „Adevărul Sănătate“

Dosar: Când viaţa sexuală rămâne doar o fantezie
Care sunt cele mai frecvente disfuncţii sexuale întâlnite atât la femei, cât şi la bărbaţi
Soluţii terapeutice de ultimă oră
Stimulatorul cardiac reglează bătăile inimii
5 întrebări despre chimioterapie
Cele mai bune antibiotice din grădină

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite