Atenţie, şoferi! Pastile periculoase!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu prea îţi vine să conduci când eşti bolnav. Dar atunci când trebuie, iei repede o pastilă şi gata, te pui la drum. Ai grijă, unele medicamente nu fac casă bună cu şofatul!

Obosela exagerată, somnolenţa, neatenţia şi reflexele mai slabe pot fi efectul medicamentelor. La fel, reacţiile întârziate şi disconfortul dat de vederea înceţoşată şi de acomodarea mai grea la luminile din trafic. Iar printre pastilele care dau astfel de efecte secundare se numără şi medicamentele folosite frecvent, precum cele pentru tratarea alergiilor sau răcelilor.

Evită calmantele!

Specialiştii spun că printre medicamentele care ne scad aptitudinile necesare şofatului se numără tranchilizantele, sedativele şi antipsihoticele, adică medicamentele care fac parte din categoria calmantelor.

Prin urmare, nu trebuie să urci la volan dacă iei medicamente ce acţionează asupra sistemului nervos, precum diazepamul. Nici chiar extraveralul, care conţine extract de valeriană, nu este permis, fiindcă, pe lângă planta care induce calmul, medicamentul conţine şi fenobarbital, o substanţă ce acţionează la nivelul creierului inhibând reflexele şi viteza de reacţie.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Adevărat şi fals despre aspirină

Oboseşti des? Uite care sunt motivele

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite