6 leacuri cu bicarbonat de sodiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un remediu eficient, ieftin şi la îndemână, bicarbonatul de sodiu s-a dovedit util în combaterea unor neplăceri cu care te confrunţi în mod curent, cum sunt arsurile de stomac şi eczemele, dar şi în tratarea anumitor afecţiuni dentare, circulatorii ori imunitare. Află care sunt virtuţile lui vindecătoare.

Scade aciditatea gastrică

În tratamentul ulcerului gastroduodenal sau al acidităţii gastrice, soluţia de bicarbonat (o linguriţă la un pahar cu apă) scade aciditatea la nivelul stomacului. Bicarbonat poţi să foloseşti şi la fierberea legumelor care provoacă flatulenţă sau balonare, cum sunt fasolea, conopida, varza.

Combate micozele

Când este necesar să urmezi un tratament cu antibiotice, este posibil să te confrunţi cu o candidoză vaginală, o infecţie cauzată de ciuperca numită candida albicans, care devine agresivă şi se înmulţeşte la slăbirea sistemului imunitar. În această situaţie, îţi vine în ajutor bicarbonatul de sodiu. Mâncărimile şi secreţiile abundente sunt simptome pe care le eviţi cu spălături. Tot ce ai de făcut este o soluţie din patru linguriţe de bicarbonat de sodiu şi un litru de apă călduţă.

Află ce alte beneficii are bicarbonatul de sodiu, pe clickpentrufemei.ro.

Citește și:
3 tratamente cu plante pentru păr

Cum îţi îngrijeşti tenul toamna?

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite