Noua generaţie se ascunde în spatele pseudonimelor. Facebook pierde teren în rândul tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generaţia „Y“ a popularizat reţeaua de socializare Facebook. Apoi, tinerii şi-au îndreptat atenţia către alte reţele sociale şi au început să folosească pseudonime pentru a-şi proteja intimitatea.

Anunţând o schimbare a tendinţelor, noua generaţie de consumatori nu mai venerează iPhone-ul, iar Facebook, deşi rămâne popular, nu mai deţine exclusivitatea. În fiecare zi sunt tot mai mulţi tineri care îşi fac cont pe Twitter, pe Tumblr sau pe site-uri de microblogging, se arată în articol.

Potrivit unui studiu recent condus de Survata în SUA, adolescenţii frecventează mai mult Tumblr decât Facebook.

„Anonimatul a revenit“, spune Guillaume Ladvie, social media manager la faberNovel. Tumblr, care permite distribuirea fotografiilor şi a videoclipurilor, a devenit foarte popular în SUA.

„Succesul Tumblr e bazat pe două valori fundamentale ale Internetului: dorinţa de a explora noi frontiere şi libertatea. Mai ales cea de a scrie liber, sub pseudonim“, explică Ladvie.

Odată ce părinţii, profesorii, recrutorii au apărut pe Facebook, reţeaua a devenit mai formală pentru adolescenţi, iar aceştia au început să se simtă observaţi. Lansarea motorului de căutare Graph, care va scoate la iveală cu mai multă uşurinţă fotografii sau postări, apare ca o adevărată ameninţare pentru unii.

„Pe Tumblr, pseudonimul este rege, ceea ce permite tinerilor să îşi împărtăşească pasiunile într-un mod“ mai lipsit de constrângeri, spune specialistul.

„Tinerii vor să îşi creeze propria cultură, propriul limbaj, reinventează acele vechi modele precum gif-urile (imagini animate)“ pe care Tumblr le-a readus în atenţia publicului, detaliază Guillaume Ladvie.

Dacă fiecare generaţie adoptă propriul său mod de manifestare, aşa cum se întâmplă astăzi, tinerii nu vor trebui să abandoneze Facebook, ci vor ajunge să utilizeze profilul creat ca pe o carte de identitate ce reprezintă latura oficială a vieţii lor în mediul online, conchide specialistul. 

 

 

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite