Vremea se încălzește, dar nu scăpăm de ploi și brumă. Unde se anunță cele mai ridicate temperaturi

0
0

Vremea se încălzește ușor, însă de ploi slabe și brumă nu scăpăm. După frigul neobișnuit, meterologii anunță joi, 6 octombrie, maxime de 25 grade Celsius în sud-estul țării. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a precizat că vremea se va apropia de normalul perioadei.

Vreme caldă în următoarele zile FOTO Shutterstock
Vreme caldă în următoarele zile FOTO Shutterstock

Miercuri, 5 octombrie, în țară, crul va fi variabil, trecător cu înnorări după-amiaza, dar cu o probabilitate de ploaie redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 21 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 13 gradeb Celsius, mai scãzute în depresiunile intramontane spre -1 grad Celsius, unde vor fi condiţii de brumă. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va semnala ceaţă îndeosebi în regiunile intracarpatice.

La București, meteorologii anunță că vremea se va menţine apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă cuprinsă între 19 și 21 de grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între 6 și 9 grade Celsius.

Maxime de 25 grade Celsius în sud-est

Joi, 6 octombrie, vom avea parte de vreme frumoasă și mai caldă decât în zilele anterioare, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârşitul intervalului în estul teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniţe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 grade Celsius, iar cele minime între 4 şi 14 grade Celsius, uşor mai coborâte în depresiunile intramontane. Dimineaţa şi noaptea pe alocuri se va forma ceaţă.

În Capitală, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 9 grade Celsius, uşor mai coborâtă în zona preorăşenească.

Precipitații în jumătatea estică

Pentru ziua de vineri, 7 octombrie, ANM anunță vreme apropiată de normal din punct de vedere termic în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea estică a teritoriului unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe parcursul zilei în regiunile sud-estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 24 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade Celsius, uşor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea pe alocuri se va forma ceaţă.

La București, conform ANM, temperatura maximă va fi de 24 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 10 și 12 grade Celsius.

Meteo


Ultimele știri
Cele mai citite