Vremea sâmbătă, 24 februarie: sunt anunțate temperaturi record. În ce zone sunt așteptate ploi

0
Publicat:

Sâmbătă, valorile termice vor fi extrem de ridicate pentru această zi din calendar. Maximele se vor încadra între 12 și 21 de grade, notează realitatea.net.

Parc în București. FOTO Facebook Nicușor Dan
Parc în București. FOTO Facebook Nicușor Dan

Vor fi însă și înnorări și ploi, în Banat, Crișana, Maramureș, iar mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, aceste fenomene vor fi prezente și în Oltenia, local în Transilvania și pe suprafețe mai mici în nordul Moldovei, precum și în vestul și nord-vestul Munteniei.

În zonele amintite sunt așteptate precipitații sub formă de averse. Izolat, pot fi semnalate descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși, pe arii restrânse, 20...30 l/mp, probabilitatea unor astfel de valori fiind mai mare în jumătatea de vest a Carpaților Meridionali.

Cerul va fi variabil în restul teritoriului, iar vântul va sbate slab și moderat, pe alocuri cu intensificări la munte, pe litoral, în Deltă, precum și în Banat și Crișana (viteze la rafală în general între 40 și 50 km/h).

Temperaturi extrem de ridicate în București

În Capitală, valorile termice vor fi extrem de ridicate pentru această dată, cu maxime de 19...20 de grade.

Va fi cer variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, iar vântul va bate în general slab.

Vremea la munte

La munte, temperaturile vor fi cu mult mai ridicate decât cele normale pentru această dată. Va fi înnorat și vor cădea precipitații în Carpații Occidentali, grupele vestice ale Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali (vorbim de ploaie, iar la altitudini de peste 1900 m, posibil și ninsori).

Sunt așteptare mai ales averse, iar izolat, descărcări electrice.

Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși  20...30 l/mp, cu o probabilitate mai mare în jumătatea de vest a Carpaților Meridionali.

În restul zonei, cerul va fi variabil. Noaptea vor fi înnorări temporare și doar izolat vor fi precipitații slabe. Pe alocuri, vântul va prezenta intensificări, cu vitezele mai mari pe creste.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite