Vremea o ia razna. Anunțul meteorologilor despre ce ne așteaptă: unde ninge și cât de frig se face

0
Publicat:

Vremea o ia razna cu adevărat. În timp ce ploile cuprind Oltenia, Muntenia, Dobrogea, local Moldova şi izolat Transilvania şi sudul Banatului, la munte sunt așteptate lapoviță și ninsori. În majoritatea regiunilor, temperaturile scad accentuat.

Frig și ploi puternice toată săptămâna FOTO Adevărul
Frig și ploi puternice toată săptămâna FOTO Adevărul

Marți, 9 mai, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade Celsius, iar cele minime între 0 şi 10 grade Celsius, mai scăzute în estul Transilvaniei spre minus 3-2 grade Celsius. Va ploua slab, local în sud-est, sud-vest şi la munte şi izolat în rest. Noaptea pe alocuri vor fi condiţii de ceaţă, iar în Maramureş, Transilvania şi Moldova şi de brumă, anunță România TV

În București se anunță vreme deosebit de rece, cu o temperatură maximă de 14-16 grade Celsius şi o minimă cuprinsă între 5 și 7 grade Celsius.

Miercuri, 10 mai, valorile de temperatură diurne vor creşte uşor în vest, dar în cea mai mare parte a ţării vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obişnuit. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 20 grade Celsius, iar cele minime între minus 3 şi 11 grade Celsius. Va ploua slab în zona montană şi izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în regiunile estice şi sud-estice. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitaţii sub formăMinime de lapoviţă sau ninsoare.  Și în Capitală, vremea se va menţine deosebit de rece. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 16 grade Celsius, iar cea minimă de 7 grade Celsius.

Minime cuprinse între 3 și 11 grade Celsius

Joi, 11 mai, temperaturile încep să crească uşor, însă tot de frig avem parte. Meteorologii anunță că vremea se va menţine mult mai rece decât ar fi normal în a doua decadă a lunii mai în aproape toată ţara. Doar în vest-nord-vest maximele vor fi apropiate de normalul datei din calendar. Astfel, maximele se vor încadra între 12 şi 19 grade Celsius, uşor mai ridicate în Crişana şi în Maramureş, iar minimele vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade Celsius, mai mici în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre 0 grade.

Va ploua slab în est şi în sud-est, iar din orele serii probabilitatea pentru averse locale va creşte în sud-vestul teritoriului; la altitudini mari la munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În București, temperatura maximă va fi cuprinsă între 16 și 18 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între 4 și 7 grade Celsius.

Vineri, 12 mai, vremea va fi rece, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 14 şi 19 grade Celsius şi minime de la 2 grade Celsius în depresiuni până la 11 grade Celsius pe litoral. Vor fi averse posibil moderate cantitativ. Pe crestele montane se vor semnala şi precipitaţii mixte. În Capitală, vremea se va menţine rece, cu o maximă a temperaturii în jurul a 16 grade Celsius şi o minimă de 6 grade Celsius.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite