Vreme deosebit de caldă pentru luna decembrie. Șocuri termice în sud-estul țării, cât cresc temperaturile

0
Publicat:

Valorile termice continuă să crească în aproape toata țara, astfel că vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 18 grade Celsius, chiar 20 în Lunca Dunării.

Vreme neobișnuit de caldă pentru luna decembrie FOTO Adevărul
Vreme neobișnuit de caldă pentru luna decembrie FOTO Adevărul

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), sâmbătă, 10 decembrie, minimele vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 2 și 10 grade Celsius. Cerul va fi mai mult noros, exceptând regiunile sud-estice unde în cursul zilei va fi variabil. Aria ploilor va fi în extindere în jumătatea de vest a teritoriului unde local se vor acumula cantități de apă mai însemnate, iar în celelalte zone va ploua slab, pe spații mici.

"În zona montană înaltă, trecător vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane și temporar în sudul Banatului și pe litoral. Se va semnala ceață, pe alocuri dimineața în sudul țării, iar noaptea în regiunile estice și izolat și trecător în rest", au precizat meteorologii.

Cald și în București

 Și la București se anunță vreme caldă, neobișnuită pentru luna decembrie. Conform ANM, vremea va fi mult mai caldă decât normal în această perioadă din an, astfel că temperatura maximă va fi de 13 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 5 și 7 grade Celsius. Cerul va avea înnorări la începutul zilei când vor fi și condiții de ceață și burniță și din nou noaptea, cu ploi slabe, temporare. Vântul va sufla în general slab.

Precipitații puternice în toată țara

În săptămâna 12 – 19 decembrie, conform estimărilor meteorologilor, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în vest, nord-vest şi centru.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite