Temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei, anunțate de meteorologi. Prognoza meteo pe 4 săptămâni

0
Publicat:

 Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Conform specialiștilor, estimările arată că vom avea temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite datei din calendar, atît pentru sfârșitul lunii noiembrie, cât și în primele zile din decembrie.

Sfârșit de toamnă cu ploi și frig FOTO pixabay.com
Sfârșit de toamnă cu ploi și frig FOTO pixabay.com

Săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice şi local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.  Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, nordice, precum şi în extremitatea de est a ţării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 27.11.2023 – 04.12.2023

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică negativă uşor mai accentuată în zonele montane.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în extremitatea de sud şi de sud-est a ţării, precum şi în regiunile centrale, dar mai ales zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 04.12.2023 – 11.12.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 11.12.2023 – 18.12.2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă uşor deficitară în toate regiunile.

Se întorc ploile și ninsorile. Care vor fi cele mai afectate zone de vremea rea, cât scad temperaturile

După două zile cu vreme bună, temperaturile încep să scadă și să se apropie din nou de cele pe care ar trebui să le avem în mod normal la această dată. Joi, temperaturile vor fi cuprinse între 0...9 grade Celsius în majoritatea zonelor țării. Se întorc ploile și ninsorile la munte. 

Pentru ziua de miercuri, 22 noiembrie, temperaturile se vor situa în jurul mediilor multianuale în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi mai mult noros ziua, dar va deveni variabil în vestul ţãrii noaptea. Va ploua în sud-vest, sud şi est şi local în centru şi vest. La munte, precum şi în zona deluroasã din Moldova vor fi precipitaţii mixte. Izolat vor fi depuneri de polei. Cantitãţile de apã vor fi mai însemnate în Banat şi Oltenia, unde pe alocuri se vor acumula 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în vest şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţã.  

Și în Capitală scad temperaturile, iar vremea va deveni normalã termic. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar minima de 5….6 grade.

Sfârșitul de săptămână se pare că aduce din nou vreme de iarnă, cu ploi, ninsori și frig accentuat.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite