Prognoza meteo pe 4 săptămâni: cât mai ține vara. Ce se anunță în luna octombrie, unde vine toamna cu adevărat

0
Publicat:

Ne bucurăm de vremea de vară și în mijlocul toamnei. Conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) pe 4 săptămâni, temperaturi neobișnuit de ridicate se vor înregistra până la mijlocul lunii octombrie.

Toamnă blândă și frumoasă FOTO Shutterstock
Toamnă blândă și frumoasă FOTO Shutterstock

Prognoza meteo pentru săptămâna 18.09.2023 – 25.09.2023 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toată țara, îndeosebi în regiunile vestice și nordice. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în nord-vestul țării, în timp ce în restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi deficitare. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 25.09.2023 – 02.10.2023 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări. 

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nord-vestice și local în cele centrale. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 02.10.2023 – 09.10.2023 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, îndeosebi în regiunile extracarpatice. 

Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în vestul și nord-vestul teritoriului. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 09.10.2023 – 16.10.2023 

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile. 

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în majoritatea regiunilor. 

Se face tot mai cald

Miercuri, 20 septembrie, vremea se va încălzi în majoritatea zonelor și va deveni caldă pentru această perioadă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 31 grade Celsius, iar cele minime se vor situa în general între 8 și 18 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice, local în Maramureș, în zonele montane și submontane, în nordul Moldovei și izolat în celelalte regiuni. Pe suprafețe mici vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat. Pe alocuri, dimineața și noaptea, se va forma ceață.

În București, conform meteorologilor, vremea va fi frumoasă și caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, mai mult senin seara și noaptea. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 29 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 12 și 15 grade Celsius.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite