Prognoza meteo, 24 octombrie. Vremea se răceşte uşor

0
Publicat:

Temperaturile medii sunt în scădere uşoară, anunţă meteorologii, dar apropiate de cele obişnuite pentru această perioadă.

Temperaturile sunt în scădere uşoară. Foto Shutterstock
Temperaturile sunt în scădere uşoară. Foto Shutterstock

Potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru octombrie, pe parcursul zilei de joi se vor înregistra temperaturi mai reduse decât în ziua precedentă în majoritatea zonelor din ţară şi în special în regiunile extracarpatice. Cu toate acestea, valorile termice vor fi, în general, apropiate de normalul climatologic al perioadei.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-vest, însă probabilitatea pentru ploi slabe sau burniţă va fi redusă. Pe parcursul nopţii, cerul va redeveni, în cea mai mare parte, senin.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în sudul Banatului, unde vor fi viteze în general de 45-55 km/h, iar pe arii restrânse la începutul intervalului şi în regiunile sud-estice.

Temperaturile maxime se vor încadra în intervalul 13-20 de grade, iar cele minime între -3 şi 6 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde pot coborî până spre -7 grade, dar şi mai ridicate pe litoral şi în Dealurile de Vest, până spre 8-9 grade.

Dimineaţa se va semnala ceaţă, mai ales pe văile din Transilvania, iar noaptea, local în zonele joase din centru şi est şi izolat în rest. Presiunea atmosferică va fi în scădere.

La munte, cerul va fi variabil ziua, cu unele înnorări în vestul Carpaţilor Meridionali, însă nu sunt prognozate ploi. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Munţii Banatului, unde vorfi viteze în general de 45-55 km/h. 

Vremea în Capitală

Vremea se răceşte uşor şi în Bucureşti, comparativ cu temepraturile înregistrate în ziua precedentă, dar se situează în jurul celor obişnuite pentru sfârşitul lunii octombrie. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, iar noaptea mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 17-18 grade, iar cea minimă de 4-5 grade, mai scăzutã în zona preurbană până spre 1 grad. Spre sfârşitul zilei, vor fi condiţii de ceaţã. Presiunea atmosferică va fi în scădere.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite