Vremea în ultima săptămână din august. Zonele în care sunt așteptate ploi torențiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile caniculară se vor resimți în România până la finalul lunii august, potrivit ANM.

Vremea se anunță mcaniculară FOTO: Arhivă
Vremea se anunță mcaniculară FOTO: Arhivă

Meteorologii vor emite și în următoarea perioadă coduri pentru vreme caniculară, mai ales în partea de Vest și Sud a țării. Aici temperaturile vor fi și de 35 de grade Celsius.

„Este posibil să consemnam temperaturi ce vor caracteriza o vreme caniculară până la finalul lunii august, implicit a verii anului 2024. Pentru că vorbim de temperaturi maxime, care frecvent, mai ales în partea de Vest și Sud a țării vor depăși 35 de grade Celsius și astăzi și mâine. O avertizare meteorologică de cod portogaliu si galben, astăzi portocaliu pentru județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București. Mâine pentru județele Caraș-Severin, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Ilfov și municipiul București”, potrivit meteorologului Elena Mateescu la digi24.ro.

 Potivit ANM, în partea de Sud-Est a țării va rămâne vreme frumoasă în următoarele zile, însă în zona montană își vor face apariția fenomenele de instabillitate atmosferică în zilele de miercuri și joi.

„Vorbim de o vreme în general frumoasă în partea de Sud-Est a țării, cel puțin și în următoarele zile acolo unde temperaturile se vor apropia de 30 grade. Își vor face apariția fenomenele de instabilitate la mijlocul acestei săptămâni, miercuri și joi, când vorbim în zonele montane vorbim de averse posibil cu caracter torențial și intensificări ale vântului, a explicat directorul ANM.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite