Cum va fi vremea azi, 20 iulie 2023. Caniculă și disconfort termic în cea mai mare parte a țării

0
Publicat:

Vremea se va menține caldă și azi, cu temperaturi ridicate și disconfort termic. De asemenea, se anunță instabilitate atmosferică în mai multe zone. Vântul va prezenta intensificări.

Canicula persistă în România
Canicula persistă în România

Meteorologii anunță caniculă și azi, 20 iulie 2023. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 37 de grade, iar minimele termice vor fi cuprinse în general între 14 şi 22 de grade. În majoritatea regiunilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin dezvoltări noroase convective, averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Potrivit prognozei meteo, fenomenele vor fi mai frecvente în nord-nord-vest şi centru, în zonele de deal şi de munte, se vor semnala cu caracter local în sud şi sud-vest şi pe spaţii mici în rest. Se vor înregistra şi cantităţi de apă mai însemnate (pe alocuri de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp), iar probabilitatea pentru vijelii şi grindină va fi ridicată.

Disconfort termic ridicat

Canicula va persista în Muntenia, Dobrogea, jumătatea sudică a Moldovei și a Olteniei, unde disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în Maramureș și în jurul a 37 de grade mai ales în Bărăgan și Podișul Dobrogei. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 14 și 22 de grade.

București

Valul de căldură se va menține. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35…37 de grade, iar cea minimă de 20…22 de grade. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice și averse, iar probabilitatea pentru vijelie și grindină va fi ridicată.

Timișoara: 31 grade Celsius, șanse de ploaie 10%.

Oradea: 29 grade Celsius, șanse de ploaie 20%.

Baia Mare: 27 grade Celsius, șanse de ploaie 50%.

Cluj Napoca: Furtuni cu fulgere în formare după-amiază, 28 grade Celsius, șanse de ploaie 70%.

Craiova: Furtuni cu fulgere dimineaţă, 35 grade Celsius, șanse de ploaie 50%.

Iași: Averse după-amiază, caniculă, 31 grade Celsius, șanse de ploaie 50%.

Constanța: Furtuni cu fulgere în formare după-amiază, 31 grade Celsius, șanse de ploaie 70%.

Braşov: Furtuni cu fulgere, 27 grade Celsius, șanse de ploaie 80%.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite