Cod galben de vânt puternic în două județe. Rafale de până la 95 km/h

0
Publicat:

Două avertizări nowcasting Cod galben de vânt sunt în vigoare marți în Caraş-Severin și Hunedoara, unde au fost anunțate rafale de până la 90 - 95 km/h.

Vânt. FOTO Shutterstock
Vânt. FOTO Shutterstock

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, până la ora 13, în Județul Caraş-Severin - Moldova Nouă, Oravița, Anina, Bozovici, Pojejena, Berzasca, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici - se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăși la rafală 55...60 km/h.  

Al doilea mesaj este valabil până la ora 12.30 în Județul Caraş-Severin, zona de munte de peste 1800 m, dar și în județul Hunedoara și zona de munte de peste 1800 m.

„Se vor semnala  intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90...95 km/h”, precizează ANM în avertizarea nowcasting Cod galben.

Amintim că, marți, în Dobrogea și Bărăgan va fi soare iar temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 21 de grade Celsius, mai puțin pe Litoral, unde vremea este răcoroasă, aproximativ 15-16 grade Celsius.

Cerul va fi senin și vânt ușor în Moldova de sud și în Muntenia de nord, aici temperatura aerului situându-se în jurul valorii de 20 de grade Celsius. Totuși, la noapte este posibil să apară ceața iar temperaturile minime să coboare până la 5 grade.

În nordul Moldovei și Bucovina este mai cald decât ziua de luni, cu maxime de 19-20 de grade la amiază.

În vestul ţării se face şi mai cald. Temperaturile urcă până la 24-25 de grade. Abia la noapte se creează condiții de precipitații.

În Transilvania atmosfera este plăcută după-amiază, cu cer senin și temperaturi de 22 de grade, la fel și în Banat.

Oltenia se menține în linia de luni, cu vreme frumoasă și temperaturi ce se vor situa între 24-25 grade Celsius.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite