Iarna lovește cu furie. Cod galben de viscol la munte, vreme rea în sudul țării până joi dimineață

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna pune stăpânire pe toată România. Meteorologii au emis două alerte de vreme severă, valabile în următoarele ore. Se anunţă ninsori viscolite în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, dar și polei.

Cod galben de ninsori viscolite în zona montană FOTO meteoromania.ro
Cod galben de ninsori viscolite în zona montană FOTO meteoromania.ro

Codul galben este valabil în intervalul 14 decembrie, ora 18.00 – 15 decembrie, ora 8.00 când se aşteaptă ninsori viscolite. Este vorba despre județele  Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Vâlcea

Pe parcursul nopții de miercuri spre joi (14/15 decembrie), în Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. Se va depune strat de zăpadă și vor fi rafale de 70-90 km/h.

Îndeosebi în prima parte a nopții va ninge moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă în vestul și nord-vestul Oltenei, precum și în sudul Banatului, unde vântul va sufla cu peste 55-60 km/h”, au transmis reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Precipitații mixte și depuneri de polei

De asemenea a fost emisă o informare meteorologică pentru intervalul 14 decembrie, ora 18.00 – 15 decembrie, ora 10.00 pentru precipitații mixte și depuneri de polei.

În intervalul menționat în jumătatea sudică a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest temporar se vor semnala precipitații. Acestea vor fi mixte în Oltenia, sudul Banatului și în nordul Munteniei și predominant sub formă de ploaie în celelalte regiuni. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10-15 l/mp, îndeosebi în sud-vest”, arată ANM.

Prognoză specială pentru București

Totodată, a fost emisă și o prognoză specială și pentru București. Conform specialiștilor, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă, semnificativ mai ridicată comparativ cu noaptea precedentă, va fi de 2-3 grade Celsius.

Nici de frig nu scăpăm prea curând. Răcirea este una semnificativă, cu valori mai scăzute față de cele normale la această dată.  

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite