VIDEO Bogdan Despescu, despre bărbatul împuşcat în Capitală: Acţionăm ferm atunci când un poliţist este atacat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Despescu FOTO Mediafax
Bogdan Despescu FOTO Mediafax

Când un poliţist este atacat, acţionăm ferm, a declarat secretarul de stat pentru de ordine şi siguranţă publică al MAI, chestor şef de poliţie Bogdan Despescu, despre incidentul din noaptea trecută când un bărbat extrem de agresiv a fost împuşcat de poliţiştii din Capitală. Ulterior, bărbatul a decedat la spital.

"Forţele de ordine folosesc resursa letală numai atunci când altă soluţie nu există. Transmitem condoleanţe familiei persoanei în cauză", a mai spus, printre altele, Bogdan Despescu.

La rândul lui, directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, comisar-şef de poliţie Bogdan Berechet, a declarat despre respectivul incident că doi poliţişti au fost răniţi. "Pentru clarificarea tuturor aspectelor cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti", a precizat Bogdan Berechet.

Reaminitim că un bucureştean violent a fost împuşcat de oamenii legii în noaptea de marţi spre miercuri. Agresorul a murit la spital.

Poliţia transmite că „în această dimineaţă, în jurul orei 04.00, prin apel 112, o persoană dintr-un imobil situat în sectorul 1, a sesizat că un bărbat dezbracat, aflat doar în lenjerie intimă, ameninţă pe holuri, având asupra sa mai multe obiecte ascuţite. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie, care, după câteva minute, l-au localizat pe bărbat. 

Din primele date a rezultat ca la vederea poliţiştilor bărbatul a devenit violent şi a reuşit să îi lovească, ulterior fugind, a comunicat Poliţia. A fost localizat la un nivel superior, unde a încercat din nou să lovească şi i-a ameninţat, motiv pentru care, după somaţie, unul din poliţişti a executat foc cu armamentul din dotare, rănindu-l.

A fost solicitat un echipaj de prim ajutor. Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Bărbatul a decedat la spital. Cadavrul urmează să fie ridicat şi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite