Victor Ponta l-a numit pe procurorul Alexandru Ioan Chereji secretar general al Ministerul Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma deciziei lui Victor Ponta, miercuri s-a publicat în Monitorul Oficial numirea lui Chereji FOTO Adevărul
În urma deciziei lui Victor Ponta, miercuri s-a publicat în Monitorul Oficial numirea lui Chereji FOTO Adevărul

Procurorul Alexandru Ioan Chereji va ocupa, temporar, prin detaşare de la Parchetul General, funcţia de secretar general al Ministerului Justiţiei, potrivit unei decizii de marţi a premierului Victor Ponta, publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, pe 9 mai, să admită solicitarea ministrului Justiţiei privind detaşarea procurorului Ioan Chereji, de la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă, în cadrul ministerului.

Astfel, Chereji a fost detaşat începând cu 10 mai, pe o perioadă de trei ani.

Procurorii din CSM au solicitat, în cazul detaşării lui Chereji, şi punctul de vedere al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casţie şi Justiţie.

Parchetul Curţii Supreme s-a exprimat contra detaşării, având în vedere „creşterea constantă a numărului de procurori detaşaţi din cadrul acestei instituţii, ce reprezintă în prezent 5,7% din numărul prevăzut de posturi de procuror şi 6,5% din posturile efective ocupate”.

Secţia pentru procurori a CSM a precizat, în hotărârea favorabilă privind detaşarea lui Chereji, că dintre cele 127 de posturi de execuţie din cadrul Parchetului General, sunt ocupate 122.

Tot pe 9 mai, Secţia pentru procurori a CSM a admis şi detaşarea procurorului Doina Armean, de la Parchetul Instanţei Supreme la Ministerul Justiţiei.

Armean a mai activat în cadrul Ministerului Justiţiei în perioada februarie 2001 - octombrie 2003, când a ocupat funcţii de consilier juridic, director, director adjunct şi consilier personal al ministrului, dar şi în perioada februarie 2005 - ianuarie 2010.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite