UPDATE Timp de aşteptare mai mic la Permise auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coada se întindea chiar şi pe scările instituţiei FOTO: Adevarul/arhiva
Coada se întindea chiar şi pe scările instituţiei FOTO: Adevarul/arhiva

În această dimineaţă sunt aproape 100 de persoane la Direcţie de Permise şi Înmatriculări, însă nu sunt cozi. Toate ghişeele au fost deschise, programul a fost prelungit şi aparatele care dau bonuri de ordine funcţionează. Oamenii vin, îşi rezolvă problemele, şi în 10-15 minute părăsesc clădirea din Pipera.

UPDATE Ministrul de Interne a venit, luni dimineaţă, în control inopinat la Direcţia de Permise şi Înmatriculări din Pipera pentru a vedea dacă măsurile pe care le-a dispus vineri sunt respectate. Dragoş Tudorache a declarat că a văzut că totuşi cozile la permise sunt mai mari decât se aştepta, dar că e un lucru bun că nu mai sunt cozi afară. De asemenea, ministrul a precizat că are de gând să vină în fiecare zi în control. 

De-asemenea, mai mulţi oameni au spus că au reuşit să îşi facă programare online aşa cum a promis ministrul de Interne vineri. Au fost, însă, şi câteva persoane care nu au respectat programul Direcţiei de Permise şi Înmatriculări şi au venit din toiul nopţii pentru a se aşeza la coadă. Ei au reclamat că au încercat să îşi facă programare online, dar site-ul nu a funcţionat, potrovit Digi24.ro.

Programul în două schimburi şi programări online sunt primele măsuri luate de autorităţi pentru a detensiona scandalul cozilor la Serviciul de permise din Capitală. Totodată, Serviciul Paşapoarte se va muta în incinta Mall Plaza România, unde este mai mult spaţiu. Specialiştii afirmă că problemele erau cunoscute demult, dar nepăsarea şi birocraţia au înclinat prea greu asupra Ministerului de Interne.

Anunţul lui Dragoş Tudorache

De astăzi trebuia să scăpăm de cozile de la Direcţia de Permise şi Înmatriculări. Ministrul de interne, Dragoş Tudorache, a anunţat vineri că de luni la serviciul de permise şi înmatriculări din Pipera se va lucra în două schimburi, de la 7:00 la 21:00, iar pentru aceasta va detaşa 60 de funcţionari din aparatul central al Ministerului de Interne.

În plus, oamenii îşi pot face de-acum şi programare online în Bucureşti şi Ilfov. Acest sistem este deja implementat în unele judeţe, între care Suceava. Ca urmare, în acest weekend a fost adus softul de la Suceava şi a fost instalat şi la Bucureşti.

Cei din Bucureşti îşi pot face programarea pe site-ul prefecturabucuresti.ro, iar cei din judeţul Ilfov pe site-ul prefecturailfov.ro. Aceştia vor avea ghişee dedicate şi nu vor fi nevoiţi să aştepte la coadă, fiind suficient să ajungă la ora stabilită.

De asemenea, ministrul a avertizat că începând de luni va trece inopinat pe la centrul din Pipera pentru a vedea dacă sunt implementate măsurile convenite şi dacă mai sunt cozi.
Dragoş Tudorache a făcut şi un apel la cetăţeni să nu mai vină cu noaptea în cap şi să se aşeze la coadă, pentru că nu mai este nevoie.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite