UPDATE Subcomisari de la Poliţia Sectorului 6 reţinuţi pentru luare de mită. Tribunalul Bucureşti a decis plasare lor în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi subinspectori ai SICE au fost reţinuţi pentru luate de mită FOTO Adevărul
Doi subinspectori ai SICE au fost reţinuţi pentru luate de mită FOTO Adevărul

Doi subcomisari ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Sectorul 6 au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită după ce ar fi primit bani de la administratorul unei firme. Tribunalul Bucureşti a decis, ulterior, plasarea lor în arest la domiciliu.

UPDATE Tribunalul Bucureşti a decis plasarea în arest la domiciliu a subcomisarilor de poliţie Nicos Colesca şi Daniel Mihai Chivu, în dosarul în care sunt acuzaţi de luare de mită, transmite MEDIAFAX. Procurorii DNA au cerut iniţial instanţei arestarea preventivă a celor doi ofiţeri.

Nicos Colesca, subcomisar de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Poliţia Sectorului 6 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE), a fost reţinut pentru luare de mită şi ultraj. Daniel Mihai Chivu, subcomisar de poliţie în cadrul aceleaşi structuri, a fost reţinut pentru luare de mită.

Potrivit ordonanţei de reţinere, pe 14 octombrie 2015, Chivu Colesca, în calitate de subcomisari de poliţie în cadrul Poliţiei Sectorului 6 – SICE, în timp ce se aflau în incinta unei firme dintr-un complex comercial din judeţul Ilfov, fiind în timpul programului, i-ar fi cerut administratorului societăţii suma de suma de 10.000 de lei şi ar fi primit efectiv suma de 8.000 de lei.

„În schimbul acestei sume de bani, cei doi inculpaţi i-au promis administratorului respectiv că-i vor facilita obţinerea unei soluţii favorabile în cadrul unui dosar penal care îl privea pe aceasta din urmă, înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, dosar în care poliţiştii efectuau acte de urmărire penală privind comiterea unei infracţiuni de evaziune fiscală”, spun anchetatorii.

Cu aceeaşi ocazie, arată DNA, pentru a asigura scăparea sa şi a colegului său, dar şi păstrarea sumei de 8.000 lei primită drept mită, Colesca a demarat în trombă cu autoturismul de serviciu spre ieşirea din complexul comercial, asta deşi un poliţist care voia să îi prindă în flagrant se afla parţial în interiorul maşinii pentru a încerca să-i oprească.

Daniel Mihai Chivu şi Nicos Colesca vor fi duşi, miercuri, în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunere deluare a măsurilor preventive ce se impun.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite