UPDATE Percheziţii într-o primărie argeşeană. Primarul unei localităţi este suspect de fraudă electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii din Argeş fac percheziţii la o primărie din judeţ FOTO Arhivă Adevărul
Poliţiştii din Argeş fac percheziţii la o primărie din judeţ FOTO Arhivă Adevărul

Mai mulţi poliţişti au descins, miercuri dimineaţă, la sediul primăriei din localitatea argeşeană Bradu, unde au loc percheziţii, existând suspiciuni de fraudă electorală la alegerile locale din iunie 2012. Nouă persoane vor fi duse la audieri.

UPDATE 12.50: Primarul localităţii Bradu, Florin Frătică, a declarat că acuzaţiile care i se aduc sunt neîntemeiate.

„Este vorba despre mai multe acuzaţii de mită electorală, însă eu mă consider nevinovat. Tot ce am făcut a fost să premiez mai multe cupluri din comună pentru că au împlinit 50 de ani de căsnicie. Există o hotărâre în acest caz de la Consiliul Local. Problema a apărut deoarece Zilele comunei Bradu, când noi facem aceste premieri, au coincis cu zilele alegerilor, iar contracandidaţii mei au depus o plângere”, a susţinut primarul.

UPDATE 12.10: Nouă persoane, suspecte în cazul fraudei electorale la alegerile locale din iunie 2012, vor fi duse la audieri la Parchetul Judecătoriei Piteşti.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Mădălina Bălănescu, a declarat că în acest caz sunt vizate nouă persoane, patru din localitatea Bradu şi cinci din Ilfov şi Olt.

„Acţiunea se desfăşoară în cadrul a două dosare penale, fiind vizate nouă persoane, între care patru din Argeş, suspectate de săvârşirea mai multor infracţiuni precum abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură directă cu o faptă de corupţie, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, mită electorală, fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Persoanele vizate vor fi duse la audieri la sediul Parchetului Judecătoriei Piteşti”, a menţionat Mădălina Bălănescu, fără a putea preciza dacă printre cei care vor fi duşi la audieri se va afla şi primarul localităţii Bradu.

Percheziţiile au loc în clădirea primăriei, inclusiv în biroul primarului PDL al localităţii, Florin Frătică, aflat la al doilea mandat.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul îl vizează pe primarul localităţii, iar ancheta a început după alegerile locale din iunie 2012, existând suspiciuni de fraudă electorală.

Mai exact, primarul localităţii Bradu este suspectat de abuz în serviciu şi acordarea de foloase necuvenite, existând acuzaţii că acesta ar fi luat în spaţiu, la locuinţa sa, 22 de persoane din afara comunei, care astfel şi-au făcut cărţi de identitate în localitate, pentru a putea vota la alegerile locale.

Potrivit surselor citate, numărul persoanelor aduse din afara localităţii, cu mutaţie în comună, ar fi de aproximativ 70.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite