UPDATE Masterandul de la Academia de Poliţie care a ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan, plasat sub control judiciar de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediu - sigla DNA / FOTO Mediafax Foto / Marian Ilie
Sediu - sigla DNA / FOTO Mediafax Foto / Marian Ilie

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis palsarea sub control judiciar pentru 60 de zile a masterandului de la Academia de Poliţie A.I. Cuza, suspectat că i-ar fi trimis mai multe mesaje de ameninţare jurnalsitei Emilia Şercan.

DNA a dispus plasarea sub control judiciar a absolventului Academiei de Poliţie, Gheoghe Adrian Bărbulescu sub acuzaţia de şantaj.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

„În seara de 15 aprilie 2019, inculpatul Adrian Gheorghe Bărbulescu, a transmis unei persoane, jurnalist de investigaţie – persoană vătămată, la numărul personal de telefon al acesteia, mesaje de ameninţare (un mesaj tip text şi cinci  mesaje folosind aplicaţia Facebook Messenger), pentru a o constrânge să înceteze activitatea de investigare a modului în care  mai multe persoane din cadrul şcolii doctorale a Academiei de Poliţie A.I. Cuza, au obţinut titlul de doctor. Inculpatul a ameninţat-o pe jurnalistă că,  că în caz contrar, aceasta va suferi acte de violenţă şi îi va fi suprimată viaţa”, se arată într-un comunicat al DNA. 

Dosarul, preluat de DNA

Dosarul în care jurnalista Emilia Şercan a fost ameninţată cu moartea a fost preluat de DNA, după ce iniţial dosarul fusese deschis de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 4 au deschis dosarul care viza infracţiunea de ameninţare.

Dosarul a fost însă preluat de DNA. Deocamdată nu sunt cunoscute motivele, o explicaţie ar putea fi că există bănuieli că agentul de poliţie ar fi fost pus de către cineva să o ameninţe pe Emilia Şercan, contra unor posibile foloase, bunuri sau sume de bani, de aici şi suspiciunile de corupţie sau de fapte conexe corupţiei, după cum informează Digi 24.

În vârstă de 23 de ani, ofiţerul suspectat că a ameninţat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan a fost audiat. Procurorii nu au anunţat încă dacă iau vreo măsură împotriva lui. 

Anterior într-o postare pe Facebook, Emilia Şercan şi-a arătat consternarea vizavi de identitatea autorului. ”A fost identificată persoana care m-a ameninţat cu moartea. Este un ofiţer de poliţie, angajat al Academiei de Poliţie. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofiţer de poliţie, pus să apere legea, ameninţă cu moarte un ziarist de investigaţie. Este inimaginabil aşa ceva! Sper că de data asta va exista puţină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliţie”, a scris Emilia Şercan, anunţând că va reveni cu informaţii. 

Tânărul se numeşte Gheorghe Adrian Bărbulescu. A absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”,  Facultatea de Poliţie, Programul de studii universitare de licenţă „Ordine şi Siguranţă Publică”, anul trecut, când a şi luat examenul de  licenţă, în sesiunea din iulie, cu nota 8,80, în specialitatea Poliţie rutieră. Ofiţerul pare decis să meargă mai departe cu studiile pentru că, în luna septembrie a anului trecut, a fost admis, cu nota 8,20, la examenul pentru studiile Master în specialitatea „Comunicarea socială proactivă a poliţiei”. 

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a vorbit într-o postare pe Facebook despre dezgustul şi dezamăgirea pe care le trăieşte de când aa aflat că un ofiţer al Academiei de Poliţie este cel suspectat că a trimis mesaje de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite