UPDATE Grefierii au discutat cu ministrul Justiţiei: S-a agreat ideea adoptării unui nou statut al personalului auxiliar de specialitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Sindicale Projust, Ştefania Teleman, a discutat cu ministrul Justiţiei legat de adoptarea unui nou statut al personalului auxiliar. Grefierii din ţară şi-au întrerupt activitatea vineri, începând de la 10.00 până la 13.00, cerând, printr-un protest spontan, îmbunătăţirea situaţiei profesionale şi economice .

UPDATE Preşedintele Federaţiei Sindicale Projust, Ştefania Teleman, a declarat, după negocierile cu ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi cu secretarul de stat Gabriela Scutea, că nu s-a ajuns încă la o decizie finală, urmând să se reia discuţiile la sfârşitul lunii octombrie, dar că această discuţie reprezintă un prim pas în adoptarea unui nou statut al personalului auxiliar.

„S-a făcut un prim pas, în sensul că s-a agreat ideea adoptării unui nou statut al personalului auxiliar de specialitate. E de precizat că doamna ministru în continuare nu va susţine reducerea vârstei de pensionare. Dânsa este de părere că personalul auxiliar nu ar trebui să beneficieze de pensie specială, invocându-ne legislaţiile din alte ţări fără a ţine seama şi de condiţiile de muncă şi de salarizare”, a spus liderul Federaţiei Projust.

UPDATE Peste 400 de grefieri protestează, vineri, la Ministerul Justiţiei, nemulţumiţi de volumul mare de muncă şi de inechităţile salariale, iar la mai multe instanţe şi parchete, personalul auxiliar a întrerupt lucrul în timpul protestului.

„Nu mai vrem să fim chemaţi sâmbăta şi duminica la seriviciu, nu mai vrem să lucrăm noaptea dacă sunt dosare cu propuneri de arestare, nu mai vrem să facem ore de noapte care nu sunt plătite”, a spus Ştefania Teleman, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Projust, potrivit News.ro.

Nemulţumiţi de salarizare şi condiţiile de muncă, grefierii vor protesta în toată ţara, vineri, între orele 10.00 şi 13.00. Totodată,  în acelaşi interval orar, sediul Ministerului Justiţiei va fi pichetat de Federaţia Naţionale Sindicale Projust, potrivit Mediafax.

„Pentru recunoaşterea, apărarea drepturilor şi intereselor categoriei profesionale a grefierilor, grefieri arhivari şi registratori, grefieri statisticieni şi grefierii documentarişti din cadrul instanţelor şi parchetelor de pe lângă acestea, întrerupem activitatea în data de 07.10.2016 între orele 10 – 13, prin protest spontan în toate oraşele din ţară, în faţa sediilor instanţelor sau parchetelor, atât grefieri de instanţe cât şi cei din cadrul parchetelor, simultan cu desfăşurarea mitingului la Bucureşti", arată un comunicat de presă al Asociaţiei Grefierilor din România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite