UPDATE Codruţ Marta, dat în urmărire internaţională, a cerut cedarea licenţei unui post de radio la care este acţionar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar şi care este dat în urmărire internaţională din 2012, a cerut CNA, prin împuternicire, cedarea licenţei audiovizuale a unui post de radio pe care îl deţine în Arad către o altă societate.

UPDATE 19.14  Procura prin care Codruţ Marta a desemnat persoana - pe Adrian Marta - care să îl reprezinte în adunarea acţionarilor societăţii Glasul Aradului SRL, care a cerut CNA cedarea unui radio către o altă societate, a fost încheiată în 2012, nu în 2013, aşa cum s-a afirmat iniţial în şedinţa CNA de joi.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat în şedinţa de joi o solicitare primită de la societatea Glasul Aradului (unde Codruţ Marta deţine jumătate din acţiuni) de a-şi ceda licenţa audiovizuală către societatea Joi Media Enterprise SRL. Cealaltă jumătate de acţiuni ale societăţii Glasul Aradului sunt deţinute de Twenty Two Media SRL, unde asociaţi sunt Dan-Alex Roţiu şi Alexandru Ivan, informează Mediafax.

Odată cu solicitarea, la CNA a fost depusă şi hotărârea adunării generale a asociaţilor societăţii Glasul Aradului care cere cedarea licenţei postului de radio. La adunarea generală a asociaţilor au fost prezenţi cei doi acţionari ai Twenty Two Media, iar Codruţ Marta a fost reprezentat de Alexandru Codruţ, împuternicit de Marta printr-o procură care data din 23 februarie 2013.

Codruţ Marta este dat în urmărire internaţională din 2012.

CNA nu a luat încă o decizie în ceea ce priveşte sesizarea autorităţilor

„Cred că Interpolul ar jubila la această informaţie”, a spus Radu Călin Cristea în timpul şedinţei CNA.

„Domnul Marta Codruţ are un statut special în acest moment în România. Suntem obligaţi să respectăm legile ţării pe teritoriul căreia ne desfăşurăm activitatea. El are regim de urmărire generală, trebuie să anunţăm nişte foruri, nişte organe”, a mai spus ea.

Până la momentul difuzării acestei ştiri, CNA nu a luat o decizie cu privire la sesizarea autorităţilor. Discuţiile despre acest caz urmează să fie reluate în şedinţa de joi, după o pauză de circa o oră în care au intrat membrii Consiliului.

Codruţ Marta, dar în urmărire prin Interpol  la 25 mai 2012

Poliţia a fost sesizată pe 25 mai 2012 cu privire la dispariţia în împrejurări suspecte a lui Codruţ Alexandru Marta, fostul şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF Sorin Blejnar, de către soţia acestuia, Andreea Marta, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut pe 21 mai.

Ulterior, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), prin Direcţia de Investigaţii Criminale - Serviciul Urmăriri, a dispus darea în urmărire internaţională prin Interpol a lui Codruţ Alexandru Marta.

Numele lui Codruţ Marta a fost vehiculat în mai multe dosare de evaziune fiscală, fiind cercetat alături de fostul preşedinte ANAF Sorin Blejnar şi de alte persoane cu funcţii de conducere în autorităţi de control ale statului.

În legătură cu dispariţia lui au fost audiate mai multe persoane, cunoscuţi şi apropiaţi ai acestuia, printre care şi Elan Schwartzenberg şi Sorin Blejnar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite