UPDATE 15 curse au plecat cu întârziere de pe Aeroportul Otopeni după ce sistemul de procesare automată a bagajelor "a căzut"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întârzieri de zeci de minute pe Aeroportul Otopeni. Peste 1500 de persoane au plecat cu ]ntârziere în vacanţă din cauză că benzile de bagaje de la terminalul Plecări, nu a mai funcţionat. Motivul: căderile dese de tensiune. În jurul orelor 11.00 sistemul de procesare automată a bagajelor a fost reparat.

UPDATE: Oficialii Aeroportului Otopeni susţin că activitatea a revenit la normal. "Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti au fost rezolvate problemele apărute la sistemul de procesare automată a bagajelor.  Începând cu ora 11, sistemul funcţionează la capacitate maximă. Cursele programate pentru decolare operează conform programului de zbor", a anunţat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al aeroportului.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului, toată dimineaţa nu s-au putut depune bagajele pe benzile speciale, din cauza unor defecţiuni înregistrate în urma unor căderi de tensiune. Drept urmare, bagajele au fost transportate manual, cu cărucioare, spre avioane. 

Oficialii aeroportului spun că au fost afectate curse spre Antalya, Dubai, Madrid, Paris şi Amsterdam.

"Cele mai mari probleme le-am avut în primele ore ale dimineţii. Repetatele căderi de tensiune în reţeaua naţională de electricitate au dus la resetarea computerelor şi a sistemului de manevrare a bagajelor, ceea ce a dus la întârzieri cuprinse între 60 şi 90 de minute. Sperăm să se revină la normal cât mai curând. Dacă aceste căderi de tensiune vor continua, sistemul automat va fi resetat de fiecare dată, iar situaţia va continua", a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni.

De altfel, oficialii aeroportului au emis şi un comunicat prin care explică problemele apărute. 

"Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, traficul aerian se desfăşoară normal, unele curse înregistrând întârzieri la decolare de până 90 de minute. Întârzierile se înregistrează ca urmare a unor căderi repetate de tensiune din reţeaua naţională de electricitate, care au generat neregularităţi la sistemul de procesare automată a bagajelor la plecare. În prezent se lucrează pentru revenirea la capacitate maximă a sistemului. Bagajele pasagerilor au fost procesate în sistem manual, conform planului de contingenţă, cursele programate pentru decolare operând cu întârzieri minime faţă de programul de zbor", se arată în comunicat.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti precizează că pasagerii pot obţine informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti de pe pagina de web www.bucharestairports.ro/otp.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite