Un şofer de camion din România, presupus criminal în serie, găsit vinovat de uciderea unei studente, în Austria, la şase ani de la comiterea faptelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un psiholog german a afirmat că românul ar putea fi un ucigaş în serie.
Un psiholog german a afirmat că românul ar putea fi un ucigaş în serie.

Un şofer de camion din România, condamnat deja la închisoare pe viaţă, a fost găsit vinovat pentru uciderea şi violarea unei tinere studente, în Austria, în 2014, potrivit tribunalului din Innsbruck, citat de Agepres.

Deşi a fost găsit vinovat, bărbatul nu a mai primit o pedeapsă suplimentară pentru că este deja încarcerat pe viaţă, în urma unei decizii a instanţei germane, din decembrie 2017, într-un alt dosar penal.

Acuzatul a pledat nevinovat la acuzaţia de ucidere a tinerei. Pedeapsa nu este definitivă şi el poate contesta încă verdictul.

Lucile Klobut a fost găsită moartă în dimineaţa zilei de 12 ianuarie 2014, pe malul râului Inn la Kufstein, o localitate din vestul Austriei, unde se afla cu o bursă Erasmus. Anchetatorii austrieci au conchis că ea a fost victima unei agresiuni cu o seară în urmă când se ducea la o prietenă, fiindu-i aplicate mai multe lovituri violente în cap cu o bară de fier.

Poliţiştii au făcut apoi legătura, datorită ADN-ului şi unor similitudini în modul de operare, între acest omor şi cel din noiembrie 2016 a unei tinere de 27 de ani, care făcea jogging, Carolin Gruber, la Endingen, în apropiere de Freiburg, în Germania. Aceasta din urmă fusese violată înainte de a fi ucisă.

Citat ca martor la bară, un psihiatru german a declarat că "există probe care sugerează că acuzatul este un ucigaş în serie clasic", susceptibil de a recidiva în caz de eliberare, potrivit AFP.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite