Un cetățean ucrainean aflat în pericol de înec în râul Tisa a fost salvat de polițiștii de frontieră din Maramureș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au intervenit vineri seara pentru a salva un ucrainean, în vârstă de 31 de ani, care striga după ajutor, încercând cu ultimele puteri să înoate pentru a ajunge la malul românesc al râului Tisa.

Foto râul Tisa
Un cetățean ucrainean aflat în pericol de înec în râul Tisa a fost salvat de polițiștii de frontieră

Trei colegi de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sarasău, judeţul Maramureş, au salvat, ieri, în jurul orei 18,20, un cetăţean ucrainean, de 31 de ani, care se afla aproape de malul românesc al râului Tisa, epuizat şi fără capacitatea de a mai înota. Cu ultimele puteri a strigat după ajutor şi a fost auzit de către un localnic din Câmpulung la Tisa, care la rândul său a chemat pentru sprijin un poliţist de frontieră. Agentul şef principal de poliţie Marian Silvestru, deşi era în timpul liber, nu a stat pe gânduri şi a pornit cu o maşină de teren dotată cu troliu spre zona respectivă, solicitând totodată ajutor şi colegilor care erau de serviciu. Şeful turei, inspectorul principal de poliţie Andrei Teleptean, şi agentul de poliţie Nuţu Ivanic au ajuns imediat la faţa locului şi, împreună cu Marian Silvestru, au reuşit să-l tragă la mal pe tânărul ucrainean, cu ajutorul cablului de la troliu”, a informat sâmbătă Poliţia de Frontieră.

După ce şi-a revenit şi fiind în afara oricărui pericol, tânărul salvat a solicitat o formă de protecţie din partea statului român, fapt pentru care au fost demarate procedurile specifice în astfel de situaţii, a precizat sursa citată.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun. 

Potrivit The Economist, mii de ucraineni care fug din calea războilui își riscă viața înotând prin apele primejdioase ale râului Tisa, de la granița Ucrainei cu România. 

Pentru bărbații ucraineni apți pentru serviciul militar, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, este interzis să părăsească țara. Pentru a fugi din calea războiului, mulți dintre ei aleg să își riște viața ca să încerce să scape înot. Cel puțin 33 s-au înecat de la începutul războiului, cel mai tânăr dintre ei avea doar 20 de ani. Numărul victimelor este probabil mult mai mare, potrivit poliției de frontieră din Ucraina.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite