Ucraineni rătăciți în Munții Maramureșului. Unul era în șoc hipotermic și a murit

0
Publicat:

Patru persoane rătăcite în zona muntoasă din Maramureş au fost găsite azi noapte de către poliţiştii de frontieră şi salvamontişti, după o misiune dificilă, în condiţii de iarnă, care a durat aproximativ 6 ore.

Misiunea salvamontișilor a fost extrem de dificilă FOTO: Poliția de Frontieră
Misiunea salvamontișilor a fost extrem de dificilă FOTO: Poliția de Frontieră

Un grup de cetăţeni ucraineni s-a rătăcit miercuri seara pe munte, într-o arie greu accesibilă. Polițiștii de frontieră au aflat acest lucru și au chemat în ajutor salvamontiștii de Sighetu Marmației.

„Din cauza faptului că una dintre persoane nu se mai putea deplasa întrucât se afla deja în hipotermie, întregul grup se oprise într-o zonă abruptă în care nu se putea ajunge decât cu piciorul şi ar fi fost în risc de îngheţ dacă ar fi rămas peste noapte. Imediat, a fost informat Serviciul Public Salvamont Borșa despre acest eveniment, iar căutarea persoanelor rătăcite s-a desfășurat în sistem integrat, de către polițiștii de frontieră maramureșeni din cadrul SPF Poienile de Sub Munte, salvamontiști și persoane de sprijin din zonă”, se arată într-o postare pe Facebook a Poliției de Frontieră.

La miezul nopții, cele patru persoane rătăcite pe munte au fost găsite de către echipele de căutare. Dar, din păcate, una dintre ele, găsită inconştientă, în stare de hipotermie avansată, a decedat în ambulanţă, în drum spre spital.

Căutarea s-a desfășurat în condiții de iarnă, stratul de zăpadă fiind de aproximativ 50-70 de cm.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite