Tudorel Toader voia o concurenţă mai mare la DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi-a arătat dezamăgirea că la şefia Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) concurează doar doi candidaţi.

„Aşteptam mai mulţi candidaţi pentru şefia DIICOT! La MJ, interviul se va desfăşura pe data de 11.05.2018, începând cu orele 10.00!“, a postat pe Facebook Tudorel Toader. 

Actualul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, şi-a depus, luni, candidatura pentru un nou mandat în fruntea instituţiei, deşi anterior el solicitase ca la terminarea mandatului, să se întoarcă la fostul său loc de muncă la DIICOT Iaşi. 

Împotriva sa candidează Felix Bănilă, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Bacău. Felix Bănilă a candidat şi pentru un post în CSM. 

Luni a fost ultima zi în care procurorii au putut depune cereri de înscriere la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DIICOT.

Rezultatul va fi anunţat în 14 mai, în condiţiile în care mandatul lui Daniel Horodniceanu se încheie pe 19 mai.

Candidaţii, aşteptaţi la interviu

Procurorii participanţi la selecţie vor susţine, în perioada 9.05.2018- 11.05.2018, un interviu cu ministrul Justiţiei.

În cadrul interviului ministrul Justiţiei este sprijinit de secretarii de stat din Ministerul Justiţiei.

Rezultatele selecţiei se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 14.05.2018.

Propunerea/Propunerile ministrului justiţiei va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea Preşedintelui României, în vederea numirii în funcţia de conducere.

Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcţie de numărul procurorilor înscrişi.

Horodniceanu „răzgândeanu“

Actualul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a anunţat iniţial că nu va mai candidat pentru un nou mandat.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, în 16 martie, solicitarea lui Horodniceanu de a reveni la Serviciul Teritorial Iaşi al DIICOT, după încheierea mandatului la conducerea instituţiei, respectiv din 19 mai.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii în cadrul Serviciului teritorial Iaşi din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a domnului procuror Daniel Constantin Horodniceanu, după încetarea mandatului în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, începând cu data de 19.05.2018", a decis Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, care a discutat cererea actualului şef al DIICOT de a reveni la Serviciul Teritorial Iaşi al DIICOT, după încheierea mandatului la conducerea instituţiei.

Mandatul lui Daniel Horodniceanu la conducerea DIICOT expiră în luna mai, e fiind numit în funcţie în urmă cu trei ani, la data de 19 mai. Anterior numirii, din 2012, a deţinut funcţia de procuror-şef în cadrul Serviciului Teritorial Iaşi al DIICOT.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite