Trei deţinuţi israelieni de la Penitenciarul Rahova au obţinut în instanţă dreptul la mâncare kosher

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Penitenciarul Rahova FOTO: Adevarul
Penitenciarul Rahova FOTO: Adevarul

Sentinţă fără precedent în România. Administraţia Penitenciarului Rahova a fost obligată ieri de judecători să asigure în premieră mâncare kosher pentru trei deţinuti israelieni, judecaţi pentru violenţă extremă.


Mai bine de un an, ei au fost refuzaţi pe motiv că sistemul penitenciar din România nu îi recunoaşte decât pe creştini şi pe musulmani. Cei trei deţinuti sunt persoane extrem de peroiculoase, judecate pentru răpiri şi tâlharii şi au în total condamnări de până la 20 de ani de închisoare, potrivit Ştirilor Pro TV.

Insistenţele lor au fost încununate de succes de abia ieri, însă există şi o veste proasta. Toată hrana kosher va fi facută pe cheltuiala proprie, asa că cei trei detinuti vor trebui sa scoata bani din buzunar, fapt ce i-a iritat la culme, amenintand ca vor face noi actiuni impotriva Administratiei Penitenciarului pentru discriminare.

Anticipand sentinta, Administratia închisorii a anunţat că va transforma unul dintre deţinuti în bucătar, care va avea asigurate condiţiile pentru a găti kosher.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite