Trafic aglomerat pe principalele artere rutiere. Restricţii de viteză pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, din cauza pericolului de acvaplanare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deoarece există pericol de acvaplanare, şoferii sunt sfătuiţi să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză deosebit de redusă Foto: Pixabay
Deoarece există pericol de acvaplanare, şoferii sunt sfătuiţi să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză deosebit de redusă Foto: Pixabay

Trafic aglomerat, marţi după-amiază, pe prinipalele artere rutiere, din cauza condiţiilor meteo de ploaie, a anunţat Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române. De asemenenea pe Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, a fost instituită restricţie de viteză de 80 de km/h la kilometrul 34, loc.Gruiu, jud. Ilfov, întrucât există pericol de acvaplanare din cauza ploii torenţiale.

Totodată, potrivit centrului INFOTRAFIC, plouă torenţial şi pe Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, unde vizibilitatea este totuşi bună, iar valorile de trafic sunt normale.

Se circulă în condiţii de ploaie şi pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, fiind înregistrate valori ridicate de trafic pe sensul de intrare în Capitală, unde coloana de maşini se îndinde pe aproximativ 3 km.

De asemenea, pe DN1 Bucureşti-Braşov: - Centura de Vest a mun. Ploieşti, s-a format coloană de maşini, pe sensul către Braşov, de la km. 65 până la km. 66+500.

Tot în coloană se circulă şi de la limita cu jud. Braşov (km. 138) până în zona centrală a staţiunii Buşteni (km 131).  

Întrucât valorile de trafic sunt ridicate pe sensul către Capitală al DN 1 Braşov - Ploieşti – Bucureşti, Infotrafic recomandă conducătorilor auto următoarele rute alternative:

- DN 1A Braşov – Cheia – Ploieşti - Bucureşti;

- DN 73 Râşnov – Câmpulung – Piteşti - Bucureşti;

- DN 73 Râşnov – Câmpulung – DN 72A – Târgovişte - Bucureşti;

- DN 71 Sinaia – Târgovişte – Bucureşti.

„Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic”, precizează sursa citată.

Totodată, deoarece există pericol de acvaplanare, şoferii sunt sfătuiţi să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză deosebit de redusă, să folosească luminile de întâlnire şi fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite