Toader explică de ce s-a grăbit când a semnat actele pentru eliberarea lui Udrea. „Ce mi-ar fi zis românii dacă nu o făceam? Ăla era un abuz pe faţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader. Foto: Inquam
Tudorel Toader. Foto: Inquam

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat motivul pentru care a semnat rapid actele de eliberare din închisoare ale Elenei Udrea şi Alinei Bica, spunând că tribunalul de executare din Capitală a decis, iar el nu mai avea motiv să întârzie acest proces. Toader a mai spus că, în caz contrar, românii l-ar fi acuzat de abuz.

Cum de ce? Pentru că aşa spune legea.  Pentru că tribunalul de executare din Capitală a stabilit, prin decizie, prin încheiere, că nu mai avem motive, cel puţin pe moment, că se suspendă, cum a spus Înalta Curte, executarea. Eu, ca ministru, ce puteam să fac? Să nu semnez documentele prin care pun în aplicare hotărârea Instanţei supreme şi a tribunalului de executare?”, a declarat Tudorel Toader duminică, la Antena 3.

Ministrul Justiţiei a confirmat că semnarea documentelor s-a făcut în cursul zilei de sâmbătă şi a întrebat retoric jurnaliştii "ce ar fi zis românii" dacă ar fi refuzat să facă acest gest.

"Gândiţi-vă ce mi-ar fi zis mie românii, în general, că Înalta Curte spune că se suspendă (...), tribunalul de executare zice că se suspendă şi ministrul Justiţiei ‘ba nu se suspendă, mai stai acolo’. Ăla era un abuz pe faţă”, a completat ministrul. 

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat, sâmbătă, că a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea, aflată în detenţie în Costa Rica, în urma solicitării de extrădare formulate de autorităţile de la Bucureşti. Pedeapsa de şase ani de închisoare primită de Elena Udrea în dosarul Gala Bute a fost suspendată prin decizia ICCJ, iar Tribunalul Bucureşti a revocat cererea de extrădare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite