Tentativă lamentabilă de fentare a legii care interzice activităţile comerciale în clădiri cu risc seismic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Promulgarea legii care interzice activităţile comerciale ale magazinelor, bancilor sau restaurantelor în clădiri cu risc seismic I sau II nu s-a lăsat fără urmări, demonstrând inventativitatea uneori fatală, a românilor. O poză publicată pe Facebook înfăţişează cum doi angajaţi încercau să desprindă bulina de pe clădirea în care funcţiona un magazin de pantofi.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, o lege care scoate magazinele, băncile şi alte unităţi comerciale din spaţiile de la parterul clădirilor cu risc seismic gradul I sau II. Legea ar trebui aplicată încă din acest an, la scurt timp după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Este vorba despre un Decret privind „promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente“, emis azi de preşedintele Klaus Iohannis.

Noua lege interzice activităţile permanente şi/sau temporare în spaţiile publice cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din imobilele cu risc seismic, care implică aglomerări de persoane, până la finalizarea lucrărilor de consolidare a imobilelor.

Argumentul invocat este "creşterea nivelului de siguranţă la acţiuni seismice a construcţiei în care se află acele spaţii".

Doar că o poză publicată pe Facebook prezintă doi bărbaţi „inventivi” s-au gândit însă că problema magazinului lor s-ar putea rezolva în câteva clipe, dacă dispare bulina roşie ce sperie clienţii. Nu este însă o soluţie pe termen lung deoarece toate aceste imobile expertizate tehnic se regăsesc şi pe listele administraţiilor locale.

Bulină roşie pe imobilul cu risc seismic? Magazinele, băncile şi alte firme de la parterul acestuia trebuie mutate de acolo

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite