STS ia măsuri după tragedia de la Caracal. Toţi operatorii 112, testaţi psihologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Bălan, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, a anunţat că toţi operatorii 112 au fost testaţi psihologic din nou, aceştia făcând acum cursuri de gestionare a stresului.

„A fost demarat un program care prevede reprelucrarea tuturor procedurilor, s-a desfăşurat retestarea psihologică a tuturor operatorilor, actiuni de pregătire de consiliere psihologică şi activităţi de management al stresului, inclusiv stresul post-traumatic. Activitatea poate fi îmbunătăţită”, a declarat şeful STS, potrivit digi24.ro.

Aceste măsuri vin după ce tragedia de la Caracal a scos la suprafaţă probleme grave atât în ceea ce priveşte capacitatea instituţiei de a localiza apeluri, cât şi în abilitatea de comunicare a operatorilor 112.

Alexandra Măceşanu, tânăra care a sunat la 112 pentru a cere ajutor după ce ar fi fost răpită de Gheorghe Dincă, a avut parte de o interacţiune de coşmar cu dispecerul, care a ironizat-o şi i-a reproşat că nu ştie unde se află.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, 24 iulie 2019, iar joi, 25 iulie 2019, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată.

Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite