Ştefan Bănică despre maestrul Sergiu Nicolaescu: „Am lucrat împreună la un singur film şi am fost impresionat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Bănică a lucrat cu Sergiu Nicolaescu la filmul "Triunghiul morţii" FOTO Adevărul
Ştefan Bănică a lucrat cu Sergiu Nicolaescu la filmul "Triunghiul morţii" FOTO Adevărul

Actorul şi cântăreţul Ştefan Bănică regretă decesul cineastului alături de care a lucrat pentru lungmetrajul "Triunghiul morţii" şi pe care îl consideră un om impresionant.

"A fost un regizor care a lăsat moştenire filme ce au făcut istorie în România. Am lucrat împreună la un singur film - "Triunghiul morţii" - şi am fost cu totul impresionat de puterea de muncă pe care o avea, de ştiinţa de a lucra cu mase mari de oameni şi de dăruirea sa totală pentru film, fără nici un rabat. Dumnezeu să-l ierte!", a declarat Ştefan Bănică pentru Mediafax.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat joi, la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite