Sorin Oprescu cere ca procesul în care este acuzat de luare mită să fie judecat în alt oraş: „Acţiunile Tribunalului Bucureşti nu au fost imparţiale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, cere strămutarea procesului în care este judecat pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat, acuzând Tribunalul Bucureşti de lipsă de imparţialitate.

„Doresc să am parte de un proces imparţial. Până acum, acţiunile Tribunalului nu au fost imparţiale. Eu nu doresc să mă favorizeze nimeni dar doresc să fie un proces imparţial, pentru lucrul ăsta am făcut cererea”, a declarat Sorin Oprescu, la Tribunalul Bucureşti, potrivit mediafax.ro.

Fostul edil consideră că instanţa care îl judecă în prezent, Tribunalul Bucureşti, este lipsită de imparţialitate, motiv pentru care a introdus pe rolul Curţii de Apel Bucureşti o cerere de strămutare. Curtea va dezbate solicitarea lui Sorin Oprescu la data de 28 iunie.

Patru complici recunosc acuzaţiile

Cererea a fost făcută după ce, la termenul din 08 iunie, patru din cei nouă inculpaţi din dosarul lui Sorin Oprescu şi-au recunoscut, la primul termen al procesului de la Tribunalul Bucureşti, faptele de corupţie de care sunt acuzaţi şi au spus că vor să fie judecaţi prin procedura simplificată, pentru a beneficia de reducerea cu o treime a pedepselor. Sorin Oprescu spune că este nevinovat şi că vrea să fie judecat pentru a dovedi că acuzaţiile procurorilor nu sunt întemeiate.

Povestea dosarului

Dosarul în care sunt judecaţi Sorin Oprescu, foşti angajaţi ai Primăriei Capitalei şi oameni de afaceri a fost trimis de procurorii DNA la Tribunalul Bucureşti în 20 noiembrie 2015, iar după ce a trecut prin procedura de Cameră preliminară, a ajuns la judecarea în fond, în 8 iunie fiind primul termen.

Potrivit DNA, Bogdan Popa este acuzat că a constituit grupul infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi ceilalţi inculpaţi, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipiului Bucureşti, grup pe care, de la finalul anului 2013, l-a condus Sorin Oprescu.

Oprescu este acuzat că a primit 25.000 de euro la locuinţa sa din Ciolpani, de la Bogdan Popa.
“La data de 05 septembrie 2015, inculpatul Oprescu Sorin Mircea în calitate de Primar al Municipiului Bucureşti, în baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii Popa Bogdan Cornel şi Stanca Cristian, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinşi în mod necuvenit de cei doi de la administratorii unei societăţi comerciale (denunţători în cauză), în legătură cu un contract de execuţii lucrări în cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului. Prin această conduită, Primarul al Municipiului Bucureşti nu a făcut altceva decât să “ valideze” activitatea infracţională desfăşurată de inculpaţii Stanca Cristian şi Popa Bogdan Cornel, dar şi menţinerea acestuia din urmă în funcţia de director al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, cu luarea în considerare a posibilităţii numirii sale ca director la A.L.P.A.B., deşi ştia că acesta comite infracţiuni de corupţie”, au scris procurorii în rechizitoriu.
 
 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite