Şoferii bucureşteni care au blocat intersecţiile luni dimineaţa, amendaţi de poliţişti. Celorlalţi li s-au împărţit pliante cu informaţii utile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Brigăzii de Poliţie Rutieră au desfăşurat, luni dimineaţă, o acţiune în centrul Capitalei pentru decongestionarea traficului rutier. Agenţii au dat şi sancţiuni, dar i-au şi informat pe şoferi despre obligaţiile pe care le au în momentul în care observă că intersecţia este blocată.

„Au fost aplicate 69 sanctiuni contraventionale in valoare de peste 45.000 lei si au fost retinute 2 permise de conducere. De asemenea, a fost intocmit 1 dosar penal pentru conducerea unui vehicul de catre o persoana care avea dreptul de a conduce suspendat”, au anunţat oamenii legii la finalul acţiunii.

„Încercăm să transmitem un mesaj ferm conducătorilor auto care ignoră obligaţia de a opri, chiar dacă culoarea semaforului este verde, pentru a lasă liber centrul intersecţiei şi pentru că circulaţia să se desfăşoare cu fluenţă“, au declarat reprezentaţii Poliţiei.

Din acest motiv, în foarte multe intersecţii se creează ambuteiaje, circulaţia fiind mult îngreunată.

„Totusi, sperăm că prin activităţile de acest tip să tragem un semnal de alarmă şi să-i facem pe conducătorii auto să conştientizeze importantă timpului petrecut în trafic“, mai precizează Poliţia Rutieră.

Cu această ocazie, au fost împărţite şi pliante cu recomandări utile.

Potrivit legislaţiei rutiere, pătrunderea într-o intersecţie dirijată prin semafoare, dacă prin această se produce blocarea circulaţiei în centrul intersecţiei se  sancţionează contravenţional cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 puncte amendă şi 6 puncte penalizare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite