Societatea Timişoara refuză să-i retragă premiul lui Augustin Lazăr: „E o campanie murdară, de tip securistic, împotriva sa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Timişoara a anunţat, sâmbătă, că nu intenţionează să-i retragă premiul „Speranţa” acordat lui Augustin Lazăr, motivând că premiul a fost acordat „unui om pentru atitudinea lui corectă şi fermă în apărarea justiţiei”, transmite corespondentul Mediafax.

Vicepreşedintele Societăţii Timişoara, Brânduşa Armanca, a declarat, sâmbătă, că nu îi va fi retras premiul „Speranţa” procurorului general Augustin Lazăr, aşa cum a solicitat Asociaţia 15 Noiembrie 1987 într-o scrisoare deschisă, conform mediafax.ro.

„Noi nu am primit nicio solicitare de acest fel, nu comunicăm cu alte organizaţii prin presă, deşi suntem şi noi jurnalişti. Sunt convinsă că orice discuţie despre retragerea premiului este inutilă pentru că noi am premiat un om pentru atitudinea lui corectă şi fermă în apărarea justiţiei. Acesta a fost criteriul cel mai important, el este îndeplinit şi în ziua de astăzi”, a afirmat Brânduşa Armanca.

„Nu participăm la campaniile Antenei 3 şi ale lui Dan Voiculescu împotriva unor persoane sau şefi de instituţii. Eu consider că este o campanie murdară de tip securistic, practicată în trecut de Dan Voiculescu în calitatea sa de om al Securităţii, care a fost transferată, iată, ca metodă în televiziunile sale. Nu vom participa, asta sunt sigură, la campaniile lui Voiculescu”, a adăugat Armanca.

Asociaţia 15 Noiembrie 1987 a solicitat, sâmbătă, într-o scrisoare deschisă, Societăţii Timişoara să retragă premiul „Speranţa” acordat procurorului general Augustin Lazăr, pe care-l acuză de poliţie politică şi îl cataloghează drept ”un procuror de tip comunist, implicat în acţiuni represive”.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a primit pe 29 martie 2019 Premiul "Speranţa" al Societăţii Timişoara pe anul 2018, în cadrul unei festivităţi ce a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Eugen Todoran".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite