Sindicatul Europol, despre noua uniformă de Poliție: „Un fake ordinar“, cu plasă de țânțari

0
Publicat:

Membrii Sindicatului Europol reclamă calitatea noilor uniforme de Poliție. Spre deosebire de obiectele de îmbrăcăminte prezentate inițial, cămășile nu respectă standardele de calitate.

Uniformă Poliție prezentată și primită FOTO Sindicatul Europol
Uniformă Poliție prezentată și primită FOTO Sindicatul Europol

Într-o postare pe Facebook, cei din Sindicatul Europol atrag atenția asupra calității noilor cămăși pe care le-au primit polițiștii care s-au încadrat în anul 2022 din școlile de agenți de Poliție.

„În imagini aveți cămașa din noua componență a uniformei de poliție. Am făcut o comparație între ceea ce ni s-a prezentat nouă la începutul anului 2022 și ceea ce au primit peste 3000 de polițiști care s-au încadrat în 2022 din școlile de agenți de poliție sau din sursă externă.

Dacă în varianta „prototip” materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru polițiști, dar net superioare față de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificațiile din caietele de sarcini și cu toate acestea, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor cu titlu de «noua uniform㻓.

O altă problemă, spun ei, în loc de materialul de tip „mesh” care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de țânțari. „Dacă la cămașa de prezentare a fost prezentă țesătura de tip „ripstop”, specifică uniformelor tactice pentru creșterea rezistenței, la cămașa primită de noii polițiști lipsește cu desăvârșire iar materialul este un soi de tercot laminat, foarte ieftin, folosit în special la salopete. Inclusiv materialul „velcro” de pe braț este un „fake” ordinar pe care nici nu se poate fixa însemnului heraldic textil. Nici măcar culoarea nu s-au obosit să o respecte, cu toate că și aceasta este o condiție de sine stătătoare în cuprinsul caietului de sarcini“.

Sindicatul Europol mai dezvăluie faptul că suma plătită „pentru aceste mizerii“ se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3.000 de complete. „Ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate“, spun sindicaliștii.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri