Sile Cămătaru mai stă doar patru ani după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sile Camataru
Sile Camataru

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au admis, marţi, cererea lui Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, de contopire a pedepselor primite de acesta în procesele penale, stabilind că acesta are de executat 13 ani de închisoare, nouă dintre aceştia fiind deja petrecuţi după gratii.

Tribunalul Bucureşti a dezbătut, marţi, cererea de contopire a executării pedepselor lui Vasile Balint, prin care acesta a solicitat instanţei să constate perioada totală de detenţie pe care trebuie să o execute ca urmare a mai multor decizii penale primite de-a lungul timpului, precum şi perioada efectiv petrecută în spatele gratiilor, informează România TV.

Concret, miza acestui proces a fost stabilirea cu exactitate a perioadei pe care Sile Cămătaru o mai are de petrecut în închisoare ca urmare a deciziilor de condamnare primite în dosarele sale penale.

Avocatul acestuia a arătat, în sala de judecată, că Sile Cămătaru a petrecut în închisoare perioada mai 2004 - decembrie 2011, respectiv şapte ani şi jumătate, precum şi aproximativ un an şi opt luni, în perioada 2001-2002. Apărătorul lui Cămătaru a arătat că aceste perioade trebuie adunate şi apoi scăzute din pedeapsa totală de 13 ani de închisoare ce rezultă din condamnările definitive date în cazul clientului său.

Tribunalul Bucureşti a admis cererea şi a stabilit că pedeapsa rezultată în urma deciziilor definitive existente pe numele lui Vasile Balint este de 13 ani de închisoare, din care vor fi scăzute perioadele efectiv executate de către acesta în închisoare.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
Sile Cămătaru a fost condamnat, pe 11 mai, la 13 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost judecat alături de fratele lui, Ioan Balint, alias Nuţu cămătaru, de rude şi de apropiaţi, pentru fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane

Poliţiştii nu l-au găsit la domiciliu pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei, astfel că Sile Cămătaru a fost dat în urmărire internaţională, fiind prins în Germania, de poliţiştii locali şi ulterior repatriat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite