Sentinţă definitivă în dosarul Transalpina: Omul de afaceri Nelu Iordache, condamnat la 6 ani de detenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Curtea de Apel Bucureşti a decis, definitiv, condamnarea la 6 ani de închisoare a omului de afaceri Nelu Iordache în dosarul privind modernizarea Transalpina. Anterior, în 2017, afaceristul a fost achitat de prima instanţă. Ceilalţi inculpaţi din dosar au primit pedepse cu suspendare. Instanţa a dispus plata unor daune materiale de peste 45 milioane de lei.

"În baza art. 48 alin. 1 rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal, art. 309 Cod penal şi art. 132 din Legea nr. 78/2000 cu modificările şi completările ulterioare, cu aplicarea art. 5 Cod penal, condamnă pe inculpatul Iordache Nelu la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit", este decizia instanţei.

 

Dosarul a fost trimis în judecată de DNA în anul 2014, iar prima sentinţă a fost dispusă în 2017, afaceristul fiind achitat. Este vorba despre un contract de modernizare a DN67C-Transalpina, încheiat între societatea lui Nelu Iordache şi Compania de Autostrăzi, modificat în urma insistenţelor unor şefi din companie, fapte care ar fi produs o pierdere de 10 milioane de euro statului român.

 

Funcţionarii anchetaţi în dosar au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, pedepsele fiind cuprinse între 3 ani şi 6 luni şi 4 ani.

 

În acest caz, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este parte civilă, inculpaţii diin obligaţi să plătească daune de peste 45 milioane de lei.

 

"Obligă pe inculpaţii Lumezeanu Adrian, Ilie Doina, Nedelcu Delia Mihaela, Iovan Florina şi Iordache Nelu, la plata în solidar, către partea civilă a sumei de 45.798.769, 92 lei reprezentând daune materiale", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

La începutul lunii septembrie, Nelu Iordache a fost încarcerat ca urmare a unei pedepse de 11 ani şi 9 luni de închisoare, dispusă în dosarul privind construcţia autostrăzii Nădlac-Arad.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite