Şeful Poliţiei Capitalei a fost schimbat din funcţie. Chestorul Marius Voicu, vizat de ancheta cu privire la pedofilul Eugen Stan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Voicu FOTO Inquam Photos
Marius Voicu FOTO Inquam Photos

Şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, a solicitat prefectului Capitalei schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Capitalei, Voicu Mihai Marius. Locul lui Voicu a fost preluat de către Ciprian Miron, căruia i-a expirat împuternicirea ca adjunct la sefia Poliţiei Române.

Chestorul de Poliţie Marius Voicu s-a numărat printre poliţiştii vizaţi de ancheta demarată de Ministerul Afacerilor Interne în februarie, referitor la maniera în care s-a acţionat în cazul poliţistului Eugen Stan, acuzat de mai multe agresiuni sexuale.

Ministerul a identificat 18 comisari şefi şi agenţi şefi din Poliţia Română care sunt acuzaţi că l-au protejat pe Eugen Stan în toată perioada în care a activat în instituţie. Printre neregulile reclamate în raport se mai numără şi faptul că Stan n-a fost amprentat şi fotografiat, iar datele rezultate să fie introduse în sistemele informatice.

La sfârşitul lunii martie, chestorul de Poliţie Marius Voicu a fost numit director general al Poliţiei Capitalei.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat că decizia survine ca urmare a încetării împuternicirii lui chestorului ca adjunct al şefului IGPR, adăugând că această funcţie, inferioară celei deţinute, este ocupată prin concurs.

„Împuternicirea domnului chestor de poliţie Marius Voicu în funcţia de adjunct al Inspectorului General al Poliţiei Române a încetat. Acesta a fost trecut pe o funcţie inferioară, cea pe care a ocupat-o prin concurs înainte de împuternicirea în cadrul I.G.P.R., respectiv Director General al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucuresti“, a transmis Ministerul Afacerilor Interne.

Poliţia Română, înlocuirea vine în contestul preluării preşedinţiei Consiliului UE

Poliţia Română susţine că înlocuirea chestorului Mihai Voicu de la Poliţia Capitalei s-a decis având in vedere reorganizarea structurii ca urmare a preluarii presedintiei Consiliului UE de catre România. Instituţia mentionează ca numărul de posturi va fi suplimentat.

"Având în vedere că Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti este unitatea din cadrul Poliţiei Române căreia îi va reveni rolul principal în pregătirea şi gestionarea eficientă din punct de vedere al asigurării ordinii şi siguranţei publice în contextul preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România, la nivelul acestei instituţii s-au decis unele măsuri pentru ridicarea capacităţii operaţionale.

În continuarea procesului de modificare a structurii organizatorice, anunţată de către Inspectorul General al Poliţiei Române, începând cu data de 10.12.2018, propunerea de reorganizare a unităţii a fost aprobată, iar funcţia de şef al Poliţiei Capitalei a fost transformată, fiind la acelaşi nivel ierarhic cu cea de adjunct al inspectorului general al I.G.P.R.

Astfel, cu aceeaşi dată, prin ordin al ministrului afacerilor interne, a fost împuternicit, în funcţia de director general al D.G.P.M.B., pe o perioadă de maximum 6 luni, comisarul-şef de poliţie Miron Adrian-Ciprian, care până în prezent a deţinut funcţia de inspector general adjunct al I.G.P.R.

În consecinţă, chestor de poliţie Voicu Mihai Marius, director general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a fost eliberat din funcţie şi pus la dispoziţia D.G.P.M.B. pe o perioadă de 6 luni.

Totodată, pe lângă modificările structurale, pentru acoperirea deficitului existent şi buna funcţionare, Poliţia Capitalei va beneficia şi de suplimentarea numărului de posturi şi, implicit, de creşterea numărului de poliţişti care se vor încadra în unităţile de poliţie pe tot parcursul anului, pe măsură ce vor absolvi instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Modificările urmăresc obţinerea de eficienţă şi calitate sporite în activitate, descentralizarea deciziei, dinamizarea proceselor interne şi creşterea gradului de specializare pentru anumite segmente de activitate, astfel încât să se asigure un răspuns instituţional optim la realităţile şi evoluţiile sociale, iar Poliţia Română să îşi îndeplinească în mod eficient misiunea de garant al siguranţei comunităţii", transmite Politia Romana.

Cerere de eliberare din funcţie/ Sursa, National.ro

cerere igpr
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite