Şefii Poliţiei Capitalei au revocat ordinul prin care le cereau poliţiştilor să lucreze 16 ore pe zi. Ordinul a fost retras după presiunea sindicatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politistii care au aplicat cele mai grave sanciuni

Sindicatul Europol a reclamat joi o „situaţie fără precedent” în Bucureşti, unde şefii Poliţiei Capitalei au chemat de acasă cei circa 1.000 de poliţişti din schimbul 1 sau care au terminat la ora 16:00, pentru a rămâne în serviciu până la ora 22:00 pentru a aplica măsurile anti-Covid. Ulterior, ordinul a fost revocat.

UPDATE Sindicatul Europol a revenit şi susţine că intenţia iniţială a şefilor din Poliţie Capitalei de a ţine poliţiştii 16 ore la muncă în fiecare zi a fost "revocată". 

„Poliţiştii chemaţi de acasă vor înceta activităţile la ora 19. Decizii manageriale luate pe genunchi. Vom urmări în continuare ca orele suplimentare să fie înregistrate”, susţin sindicaliştii.

Iniţiatl, aceştia au anunţat că „şefii Poliţiei Capitalei au chemat de acasă toţi poliţiştii din schimbul 1 sau care şi-au terminat activitatea la ora 16:00, pentru a rămâne în serviciu până la ora 22:00. Situaţia este fără precedent şi vorbim de aproape 1.000 de poliţişti care vor fi nevoiţi să lucreze 16 ore pe zi şi mai puţin de 8 ore de repaus între două zile de muncă”, a transmis, joi, Sindicatul Europol.

Sindicaliştii afirmau că nu au văzut niciun act administrativ care să prevadă această formă de organizare a programului de lucru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite