Secţia specială ignoră decizia Curţii Supreme în dosarul Kovesi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O decizie definitivă a Curţii Supreme în legătură cu fosta şefăă a DNA a fost ignorată
O decizie definitivă a Curţii Supreme în legătură cu fosta şefăă a DNA a fost ignorată

Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie avea termen până pe 1 aprilie să soluţioneze dosarului în care fosta şefă a DNA Laura Codruta Kovesi este cercetată pentru abuz în serviciu, luare de mită şi marturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director al FNI Nicolae Popa.

Laura Codruţa Kovesi a cerut în ianuarie anul acesta Înaltei Curţi ca Secţie specială soluţionarea de urgenţă a dosarului în care este cercetată. 

Fosta şefă a DNA, Laura Codruta Kovesi a deschis, pe 23 decembrie, la Înalta Curte un proces având ca obiect "contestaţie durată proces," conform portalului instanţei.

Pe 27 ianuarie, un judecător la Înalta Curte i-a dat termen Adinei Florea, procurorul de la Secţia specială care instrumentează acest caz, să finalizeze ancheta până la 1 aprilie, având două variante, fie o trimite pe Kovesi în judecată, fie o scoate de sub urmărire penală şi clasează dosarul.

Sectia specială a transmis vineri, prin intermediul Biroului de presă al Parchetului General, că în dosarul Laurei Kovesi "nu a fost adoptată o soluţie", scrie Agerpres.

Practic, Secţia specială nu a pus în aplicare o decizie definitivă a Curţii Supreme.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite