Se caută soldați pentru Armata României. Câte posturi sunt disponibile

0
Publicat:

Între 20 mai și 27 iunie, Ministerul Apărării Naţionale organizează o nouă campanie de recrutare şi selecţie pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României. Sunt disponibile aproape cinci mii de posturi.

Aproape 5.000 de posturi disponibile pentru rezerviști - Foto Shutterstock
Aproape 5.000 de posturi disponibile pentru rezerviști - Foto Shutterstock

MApN caută rezerviști voluntari. Sunt  disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari - ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi - în unităţi militare din întreaga ţară, potrivit unui comunicat de presă al ministerului, citat de Agerpres.

Cetăţenii interesaţi se pot informa la centrele militare despre etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecţia, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum şi unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situaţia în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii, precum şi despre avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar", se menționează în comunicat.

Cei fără pregătire militară vor fi ajutați să se orienteze către funcțiile compatibile cu nivelul lor de studii și cu specializările dobândite în domeniul civil, astfel încât să corespundă cerințelor specifice ale armelor/serviciilor și specializărilor militare, se precizează în comunicat.

Candidații trebuie să se prezinte la centrul miliar pentru a completa o cerere de înscriere. Ei au nevoie de următoarele documente:

  • actul de identitate, în original şi în copie;
  • certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
  • acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;
  • permisul de conducere valabil, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
  • livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.
EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite