Şapte persoane din echipa medicală care a fost în Republica Moldova, depistate cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte persoane care au revenit în România, sâmbătă, după o misiune umanitară de 14 zile în Republica Moldova, au fost depistate cu noul coronavirus.

Dintre cele 7 persoane infectate, un număr de 4 sunt cadre medicale (3 medici şi o asistentă medicală). Toate persoanele sunt asimptomatice, cu stare generală bună şi tratare în ţară.

"Îmi pare rău că s-au infectat, apreciez misiunea efectuată în regim de voluntariat. Le doresc sănătate, regret că s-au infectat, dar am convingerea că ceea ce au făcut contează enorm pentru România", a spus Ludovic Orban.

Cei 42 de medici şi asistenţi români au mers în Republica Moldova pentru a-i ajuta pe colegii lor de dincolo de Prut să trateze cazurile de COVID-19.

Cadrele medicale revenite din Republica Moldova au fost întâmpinate de către premierul Ludovic Orban, de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Medicii şi asistenţii români au primit mulţumiri şi din partea autorităţilor moldovene, care vineri, la Chişinău, le-a acordat diplome de onoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite